Καταγγελία της ΕΑΣΥΦ προς τον Διευθυντή της ΔΑ Φθιώτιδας για την υποστελέχωση του ΑΤ Λοκρών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας (ΕΑΣΥΦ) στέλνει καταγγελία προς τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτριο ΦΟΥΡΛΑ η οποία αφορά την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών.

Ολόκληρη η καταγγελία της ΕΑΣΥΦ

Κύριε Διευθυντά,

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεώς μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ Νικόλαο, τον Γενικό Γραμματέα αυτού κ. ΔΕΔΕ Ευάγγελο και τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ Γεώργιο, πρωινές ώρες της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2022, πραγματοποίησε συνάντηση με τον αξιότιμο Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο ΖΕΚΕΝΤΕ, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και συναδέλφου μας κ. Χρήστου ΚΑΛΛΗ, στην οποία συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας και αστυνόμευσης στις περιοχές του Δήμου Λοκρών.

Ο Πρόεδρός μας ενημέρωσε τον κ. ΖΕΚΕΝΤΕ , κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι το ΑΤ Λοκρών, των αυξημένων αναγκών και απαιτήσεων, στην ουσία υπολειτουργεί εξαιτίας της υποστελέχωσής του σε ανθρώπινο δυναμικό. Παρόλο που η οργανική δύναμη της Υπηρεσίας είναι σαράντα (40) άτομα, η υπάρχουσα δύναμη είναι μόλις είκοσι οκτώ (28) , εκ των οποίων οι τέσσερις (4) στελεχώνουν την ομάδα Ο.Π.Κ.Ε./ Α.Τ. ΛΟΚΡΩΝ, τρείς (3) βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου και ένας (1) έχει αποσπασθεί σε υπηρεσία της Αττικής.

Εν συνεχεία επισκεφθήκαμε το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών, παρουσία τόσο του Διοικητή της Υπηρεσίας, όσο και του λοιπού προσωπικού, όπου μας εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την δυσαρέσκειά τους λόγο κυρίως της υποστελέχωσης του τμήματος , η ο οποία σε συνδυασμό με τους κωλυόμενους έχουν δημιουργήσει μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους πολίτες της περιοχής.

Κοιτώντας τη διάταξη της ημερήσιας Υπηρεσίας, προς έκπληξή μας διαπιστώσαμε και επιβεβαιώσαμε ιδίοις όμμασι, ότι σε περιφερειακό Αστυνομικό Τμήμα (και όχι σε Αστυνομικό Σταθμό που θα έπρεπε ορθά να έχει μετονομαστεί), δεν υφίσταται εν έτη 2022, να εκτελείται εποχούμενη περιπολία από έναν και μόνο επιβαίνοντα συνάδελφο στο περιπολικό όχημα. Επίσης η ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., η οποία έχει συσταθεί μόλις πριν έναν χρόνο, να υπάρχει μόνο στα χαρτιά, ενώ οι συνάδελφοί που την απαρτίζουν εκτελούν υπηρεσία σε αλλότρια από την αποστολή τους καθήκοντα.

Κύριε Διευθυντά,

Η Ένωσή μας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για όλη αυτή την κατάσταση την οποία επανειλημμένως σας είχαμε αναφέρει , μεταφέροντάς σας αφενός τον προβληματισμό και την ανησυχία των πολιτών για την ελλειπή αστυνόμευση, αφετέρου την έκδηλη δυσαρέσκεια του προσωπικού για την πλήρη καταστρατήγηση των θεσμικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του και σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να δώσετε άμεσα λύση αναφορικά με την επίλυση όλων των ανωτέρω, με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού αστυνομικού τμήματος στην ΝότιοΑνατολική Φθιώτιδα, το οποίο και τα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας θα διασφαλίζει (χορήγηση των προβλεπόμενων ημερήσιων αναπαύσεων – μη καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ.394/2001), αλλά και θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των χιλιάδων τουριστών της περιοχής.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες