Καθηγητής Μάζης: «Ο Ερντογάν θα πληρώσει πολύ ακριβά τυχόν επίθεση στην Ελλάδα» (βίντεο)

Κάποιοι εξωθούν τον Ερντογάν να βρεθεί σε αποτυχία για να χάσει την εξουσία εκτίμησε ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, ο οποίος υπογράμμισε ότι αν ο Τούρκος πρόεδρος επιτεθεί στην Ελλάδα θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

Μιλώντας στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, ο κ. Μάζης για την κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία προειδοποίησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ότι «θα το πληρώσει ακριβά και θα σημάνει την πτώση του» εάν τολμήσει οποιαδήποτε επίθεση κατά της Ελλάδας.

«Ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων»

«Δικαίως υπάρχει ανησυχία αλλά καλύπτεται από την άκρα ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων» ανέφερε για την ένταση με την Τουρκία, ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.

«Λυπάμαι τον Ερντογάν εάν αποφασίσει να κάνει το απονενοημένο. Θα το πληρώσει ακριβά και θα σημάνει την πτώση του και θα έχει πολλούς κινδύνους».

Συμπλήρωσε πως η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο δεν έχει να κάνει μόνο με τους εξοπλισμούς αλλά είναι ένα ηχηρότατο μήνυμα προς την Τουρκία ότι οι ΗΠΑ έχουν καταλάβει ποιος είναι ο αδικοπραγών και ποιος αποτελεί κίνδυνο για το ΝΑΤΟ.

Κάποιοι τον «εξωθούν»

«Το πήρε το μήνυμα ο Ερντογάν. Οι δηλώσεις των ΗΠΑ που έχουν να κάνουν με το Αιγαίο είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Κάποιοι εξωθούν τον Ερντογάν να βρεθεί σε αποτυχία για να χάσει την εξουσία» σημείωσε ο καθηγητής.

Και εξήγησε ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου θα προκληθεί η επέμβαση των ΗΠΑ, ώστε να επανέλθει η κατάσταση σε ειρηνικό μομέντουμ.

https://youtu.be/RpqiF6l4tKo

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες