Στη φυλακή οδηγήθηκαν και οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά.
Υπενθυμίζεται, ότι τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς έχει δώσει ο 66χρονος, ο οποίος φέρεται να έστειλε μέσω IRIS το ποσό των 220 ευρώ στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ.
Όπως έχει αναφέρει, η υπόθεση, κατά τους ισχυρισμούς του, ξεκινά μήνες νωρίτερα, ενώ ο ίδιος προσήλθε οικειοθελώς στις Αρχές για να καταθέσει σχετικά με τη γνωριμία και την επικοινωνία του με τη 19χρονη.
Σύμφωνα με όσα περιγράφει, «πριν ένα χρόνο περίπου στην Αθήνα, μέσω κοινής φίλης γνώρισα τον εικοσιτριάχρονο», με τον οποίο διατηρούσε «επαφές κοινωνικού χαρακτήρα», ενώ αργότερα εντάχθηκε σε ομαδική συνομιλία όπου συμμετείχε και προφίλ με το όνομα «Μυρτώ Αργοστόλι».
Όπως υποστηρίζει, «οι συζητήσεις μας ήταν καθαρά κοινωνικές», μέχρι τη νύχτα της 13ης Απριλίου, όταν – όπως λέει – δέχθηκε βιντεοκλήση από τη νεαρή, η οποία «ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μου είπε ότι θα κοιμηθεί σε παγκάκια γιατί δεν είχε χρήματα».
Ο ίδιος αναφέρει ότι προσπάθησε να τη βοηθήσει και, όπως λέει, «της πρότεινα να επιστρέψει σπίτι της ή σε κάποιον φίλο, αλλά μου είπε πως δεν έχει κανέναν», με αποτέλεσμα να της στείλει 220 ευρώ μέσω IRIS «για να μείνει σε ξενοδοχείο και να είναι ασφαλής».
Κατά τον ίδιο, η τελευταία επικοινωνία τους έγινε τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου, όταν «την είδα σε δωμάτιο, σε καλύτερη κατάσταση, όμως η κλήση διακόπηκε απότομα όταν μπήκαν κάποιοι μέσα», ενώ «η τελευταία λέξη που συγκράτησα ήταν ένα αντρικό όνομα».
Ακολούθως, όπως περιγράφει, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον 23χρονο, ο οποίος του είπε πως «η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο» και ζητούσε οδηγίες για το κινητό της, με τον ίδιο να απαντά «να της το παραδώσει», ενώ σε επόμενη επικοινωνία «διέκρινα στη φωνή του ανησυχία και πανικό».
Την επόμενη ημέρα, όπως αναφέρει, επικοινώνησε εκ νέου για να μάθει τι είχε συμβεί, με τον συνομιλητή του να του απαντά ότι «είχε πεθάνει», τονίζοντας ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή «δεν γνώριζα τι είχε πραγματικά συμβεί».
Σημειώνεται επίσης ότι ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα Κεφαλονιάς οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη που αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση διά παραλείψεως.
Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, με βάση βιντεοληπτικό υλικό, μαρτυρίες και κατασχεθέντα αντικείμενα, ενώ εξετάζονται και οι κινήσεις των κατηγορουμένων πριν και μετά τη μεταφορά της 19χρονης, καθώς και ενέργειες που φέρεται να έγιναν σε χώρο όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, είχε προηγηθεί χρήση ναρκωτικών ουσιών.

