Κρασσάς (αντιστράτηγος εν αποστρατεία) για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Έχουμε διαφωνία με τους Τούρκους για την περιοχή – Ή θα το λύσουμε δικαστικά ή θα αντιπαρατεθούμε!»

Ο αντιστράτηγος ε.α, Ιωάννης Κρασσάς, τοποθετήθηκε σχετικά με την κίνηση των Τούρκων να υλοποιήσουν το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

«Δεν πιστεύω ότι οι Τούρκοι παίζουν το τελευταίο χαρτί τους. Υπήρχε το τουρκολιβυκό μνημόνιο από το 2019, το κατέθεσαν στον ΟΗΕ, και όπως είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι μία διμερής συμφωνία. Παρόλο που ο ΟΗΕ δεν το έχει αναγνωρίσει, ο Τσαβούσογλου είπε πως είμαστε 2 κυρίαρχα κράτη, υπογράφουμε μία συμφωνία και δεν περιμένουμε κανέναν να την επικυρώσει. Ο χώρος που ορίζεται το τουρκολιβυκό μνημόνιο, περνά πάνω από την ΑΟΖ της Ελλάδας, όταν την οριοθέτησε με την Αίγυπτο, δηλαδή μεταξύ 26 με 28ου μεσημβρινού, κάτι μεταξύ Κρήτης και Ρόδου. Αυτό που έχουμε ορίσει σαν ΑΟΖ έρχεται η Τουρκία και λέει ότι είναι δικό της σύμφωνα με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Σε αυτή την περίπτωση το Διεθνές Δίκαιο λέει ότι τα δύο μέρη που προφανώς διαφωνούν σε ένα θέμα που επικαλύπτει η μία ΑΟΖ την άλλη, θα πρέπει να έρθουν σε μία συμφωνία. Αυτό δεν γίνεται», είπε αρχικά.

«Έχουμε μία διαφωνία για την περιοχή. Ή θα την λύσουμε δικαστικά ή θα αντιπαρατεθούμε. Ο Ερντογάν το κάνει γιατί θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα να συζητήσει εφ’ όλης της ύλης. Εδώ και 3 μήνες ο Ερντογάν κλιμακώνει μία κρίση λες και υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο που ακολουθεί πιστά» συμπλήρωσε.

Για το εάν θα κάνει πόλεμο ο Ερντογάν, ο κ. Κρασσάς τόνισε: «Πολλοί λένε ότι εάν αυτό του εξασφαλίσει την εκλογή τον Μάιο, δεν θα διστάσει να το κάνει κ αυτό. Σε αυτό που θα προχωρήσει ο Ερντογάν εάν αποτύχει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, είναι να αναζητήσει έδαφος, εννοώντας κάποιο νησί. Εάν διεκδικήσει κάποιο νησί, θα μας αναγκάσει να συζητήσουμε μαζί του. Εάν γίνει αυτό θα οδηγηθούμε σε μία πολεμική σύρραξη εάν διεκδικήσει κάποιο νησί».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες