11.4 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

  Μαίρη Χρονοπούλου: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατό της – «Ψάξτε αν τη σκότωσαν»


  Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος της μεγάλης ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου μετά την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της.

  Την προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο θάνατος της ηθοποιού ήταν ατύχημα, όπως αποδόθηκε, καθώς η ηθοποιός είχε τραύμα στο κεφάλι έπειτα από πτώση της στο σπίτι της.


  Τις διαδικασίες άρχισε ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου, Δημήτρης Χατζημιχάλης, ο οποίος θεωρεί πως η υπόθεση έπρεπε να ερευνηθεί πιο διεξοδικά. Σε δηλώσεις του έχει εκφράσει τον προβληματισμό για πώς προκλήθηκε το αιμάτωμα στο κεφάλι της.

  Ειδικότερα, ζητά να ερευνηθεί αν τραυματίστηκε από αμβλύ όργανο, δεδομένου ότι είχε πέσει στο χαλί και δεν ήταν δυνατό να προκληθεί το αιμάτωμα από αυτό. Ο κ. Χατζημιχάλης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι από το σπίτι της ηθοποιού έλειπαν κοσμήματα, χρήματα και αντικείμενα αξίας.

  Ο τρόπος πτώσης και θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου προβληματίζει και άλλους δικούς της ανθρώπους. «Θα έπρεπε να ερευνηθεί πώς έγινε, γιατί έμενε μόνη της εκείνη την ημέρα. Ηταν, δεν ήταν; Πώς έπεσε στο σκαλοπάτι; Γιατί ήταν ισόγειο εκεί όπου καθόταν η Μαίρη. Δεν πήγαινε στον πάνω όροφο» δήλωσε ο καλός φίλος της ηθοποιού Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ο ίδιος αναρωτιέται για την αξία του διώροφου σπιτιού όπου διέμενε, η οποία αποτιμήθηκε μόλις στα 4.500 ευρώ.


  «Δεν μπορεί ένα σπίτι διώροφο να έχει 4.000 αξία. Επιπλα μέσα και οικοσκευές. Κάτι εικόνες, κάτι πίνακες είχε. Είναι κειμήλια» παρατήρησε ο γνωστός επιχειρηματίας. Υπενθυμίζεται πως η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή στις 6 Οκτωβρίου του 2023, ύστερα από πτώση που είχε στο σαλόνι του σπιτιού της. Την ημέρα του ατυχήματος η οικιακή βοηθός, από τη Γεωργία, είχε φύγει το πρωί από το σπίτι.

  Το μεσημέρι η ηθοποιός είχε επικοινωνήσει με φίλο της και ήταν καλά στην υγεία της. Λίγες ώρες αργότερα δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Οταν ανησύχησε η οικιακή βοηθός, που είχε κλειδιά του σπιτιού, πήγε να δει τι συμβαίνει και τη βρήκε πεσμένη και τραυματισμένη στο σαλόνι. Αμέσως τηλεφώνησε σε γείτονα της ηθοποιού, εκείνος πήγε στο σπίτι και εκλήθη ιδιωτικό ασθενοφόρο.

  Με σπασμένο κεφάλι

  «Την ημέρα που έπεσε ήταν Κυριακή βράδυ κι έλειπε η κοπέλα που τη βοηθούσε και όταν ήρθαν με φώναξαν. Και πήγα και είδα και φωνάξαμε το 166. Είχε πέσει κάτω και είχε σπάσει το κεφάλι της. Αλλες φορές έπεφτε μπρούμυτα, αλλά αυτή τη φορά έπεσε πλαγίως και χτύπησε το κεφάλι.
  Στα αξιοπερίεργα της υπόθεσης είναι πως το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ενημερώθηκε για τον θάνατο της μεγάλης πρωταγωνίστριας του κινηματογράφου στις 10 Οκτωβρίου, δηλαδή εννιά ημέρες μετά το ατύχημα στο σπίτι της. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ένας πολίτης μεταφέρεται στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, όπως στην περίπτωση της Μαίρης Χρονοπούλου, τότε πρέπει να ενημερωθεί η Αστυνομία, είτε από το ΕΚΑΒ είτε από το νοσοκομείο. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν έγινε για άγνωστο λόγο. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει αυτοψία στο σπίτι της ηθοποιού, στην Παιανία, με καθυστέρηση πολλών ημερών. Στους αστυνομικούς είχαν καταθέσει η Γεωργιανή βοηθός που τη βρήκε σοβαρά τραυματισμένη και ένας ηθοποιός που βοηθούσε τη σταρ σε διάφορες εργασίες και έλαβε ένα ποσό από τη διαθήκη.

  Η διάρρηξη στο σπίτι της και η επίμαχη διαθήκη

  Το μυστήριο για τις συνθήκες θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου επιτείνουν τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει ως προς τη διαθήκη αλλά και τη διάρρηξη που έγινε στο σπίτι της, στην Παιανία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό της. Στις 24 Οκτωβρίου ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για διάρρηξη στο σπίτι της, το οποίο είχε παραχωρήσει με τη μορφή δωρεάς στο Χαμόγελο του Παιδιού, με το οποίο είχε αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη σχέση τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, οι πόρτες είχαν παραβιαστεί και οι δράστες είχαν ξηλώσει τον συναγερμό. Στους χώρους υπήρχαν σημάδια έρευνας και αναστάτωσης.

  Σύμφωνα με τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου, που δημοσιεύτηκε στο Ειρηνοδικείο, άφησε την κινητή και ακίνητη περιουσία της σε δύο κληρονόμους, στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην πρώην οικιακή βοηθός της Λαμάρα, που δεν διαμένει πια στην Ελλάδα, αλλά ήταν το άτομο που τη βοήθησε και τη στήριξε στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετώπισε με την υγεία της.

  Ολη η ακίνητη περιουσία της κατέληξε στο Χαμόγελο του Παιδιού, στην πρώην οικιακή βοηθό δόθηκαν 50.000 ευρώ και μικρότερα χρηματικά ποσά σε κάποιους φίλους της. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της μεγάλης ηθοποιού Δημήτρης Χατζημιχάλης έκανε λόγο για την υποψία ύπαρξης δεύτερης διαθήκης, που ίσως έχει σχέση με τη διάρρηξη που είχε γίνει στο σπίτι στην Παιανία.

  «Την ίδια ημέρα που υποβλήθηκε η αίτηση για σφράγιση του σπιτιού έγινε η διάρρηξη. Η Αστυνομία διαπίστωσε ότι έψαχναν στοχευμένα. Υπήρχαν κάτω πεταμένα έγγραφα. Υπήρχε η πληροφορία ότι η Μαίρη Χρονοπούλου είχε αφήσει ιδιόχειρη διαθήκη, που ανέτρεπε την παλαιότερη» ανέφερε.

  Σε άλλες δηλώσεις του ο κ. Χατζημιχάλης αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλου για το σπίτι της Παιανίας, το οποίο θα πρέπει να γίνει… μουσείο και να μεταφερθεί εκεί η τέφρα της Μαίρης Χρονοπούλου.

  O κ. Γιαννόπουλος της είχε πει θα το κάνει ένα είδος μουσείου, ανοιχτό στον κόσμο, και η Μαίρη, ενώ αρχικά είχε δηλώσει εγγράφως ότι ήθελε να ριχτεί στο Σούνιο, μπροστά στις καβοκολόνες, τελικά συμφώνησε να μείνει στο σπίτι, εφόσον είναι επισκέψιμο στον κόσμο. Το περασμένο καλοκαίρι, στα γενέθλιά της, είχε τραβήξει και βίντεο που της έλεγε ότι θα είναι ανοιχτό στον κόσμο το σπίτι, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του ο κ. Γιαννόπουλος» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της ηθοποιού.
  Σε αυτές τις αιτιάσεις, ο κ. Γιαννόπουλος, του Χαμόγελου του Παιδιού, έχει απαντήσει πως η Μαίρη Χρονοπούλου «κατασταλαγμένη, αποφάσισε και είπε ότι θέλει να γίνει ένας χώρος στον οποίο θα είναι και η τέφρα, για να είναι κοντά στα παιδιά που αγαπούσε. Οποιος δημιουργεί προβλήματα στο Χαμόγελο, δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά. Το σπίτι θα μείνει όπως είναι».

  Πηγή: Espresso


  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ