Search
Close this search box.

Το «L&O» ανοίγει τον φάκελο «Πισπιρίγκου»: Μία ανάσα πριν την απολογία – Ξεκινά η δεύτερη δίκη για τους θανάτους Ίριδας – Μαλένας

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται πλέον η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Έπειτα από εννέα περίπου μήνες αποδεικτικής διαδικασίας η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα βρίσκεται κυριολεκτικά μια …ανάσα πριν την απολογία της για τις κατηγορίες που την θέλουν να έχει δολοφονήσει την πρωτότοκη κόρη της με μεγάλη δόση κεταμίνης.

Επί της ουσίας θα είναι η πρώτη φορά που μέσα στη δικαστική αίθουσα θα ακουστεί η φωνή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα υπερασπιστική της γραμμή, αρνείται σε κάθε τόνο ότι δολοφόνησε την κόρη της και κάνει λόγο για πλημμέλειες και παραλείψεις των γιατρών του Καραμανδανείου νοσοκομείου της Πάτρας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου αλλά και του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι πριν φύγει από τη ζωή.

Το ενδιαφέρον ακόμη εστιάζεται και στα επιχειρήματα που θα αναπτύξει η κατηγορουμένη προκειμένου να αντικρούσει το κίνητρο της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας που της αποδίδει το παραπεμπτικό βούλευμα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την εμμονή της με τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Σύμφωνα με την κατηγορία όλα τα ανεξήγητα ιατρικώς περιστατικά στην 9χρονη συνέβαιναν όταν η κατηγορουμένη ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Ωστόσο, την στιγμή που η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα θα προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά της για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, σε μια άλλη δικαστική αίθουσα, ένα άλλο δικαστήριο θα κηρύσσει την έναρξη της δεύτερης δίκης της, η οποία αφορά στους θανάτους των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της, Ίριδας και Μαλένας. Η δίκη αυτή έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή και πάλι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ουδείς όμως γνωρίζει μέχρι στιγμής τι θα γίνει επακριβώς, αν δηλαδή η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά ή θα διακοπεί καθώς η κατηγορουμένη θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη δίκη για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας.

5775382 scaled
Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Το 18μηνο

Αξιοσημείωτο της μακράς διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας είναι το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αποφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς έχει παρέλθει το 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσε παρά την αποφυλάκισή της να βρεθεί εκτός φυλακής, καθώς της έχει επιβληθεί και δεύτερη προφυλάκιση για την υπόθεση θανάτου των άλλων δυο κοριτσιών της. Το 18μηνο για αυτή τη δικογραφία συμπληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι δεδομένου ότι η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα που την προφυλάκισαν είχε ληφθεί στις 12 Ιανουαρίου του 2023.

Σε ό,τι αφορά τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις έξι μηνών Ίριδας το βούλευμα αναφέρει ότι αυτοί οφείλονται σε ασφυξία. Τα μέλη του δικαστικού συμβούλιου που εξέδωσαν το παραπεμπτικό βούλευμα για τους θανάτους των δυο κοριτσιών υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα που είχε προηγηθεί. Στην πρόταση αυτή αναφέρεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αφαίρεσε τη ζωή των δυο μικρότερων κοριτσιών της, κλείνοντας τις αεροφόρους οδούς τους και στερώντας τους το οξυγόνο.

Τόσο οι δικαστές μέλη του συμβουλίου όσο και ο εισαγγελέας φέρονται να υιοθέτησαν το περίφημο πόρισμα των ιατροδικαστών, Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κλήθηκαν να επανεξετάσουν τα αίτια των θανάτων των δύο κοριτσιών, τα οποία αρχικά είχαν αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβόκομβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα γίνεται ειδική μνεία στα συμπεράσματα των δύο ιατροδικαστών που βρήκαν ως αιτία θανάτου των δύο παιδιών τον ασφυκτικό μηχανισμό, ο οποίος «βεβαιώνεται από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαλένας Δασκαλάκη κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών», αλλά και τις «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ιριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες