Μπαχτσελί: «Αχρείοι θέλουν να κάνουν την Αγία Σοφία εκκλησία και κατηγορούν τους προγόνους μας ως δολοφόνους»

Ο Ν.Μπαχτσελί

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί μίλησε στην κακόγουστη φιέστα για τα 569 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

«Το μεγάλο τουρκικό έθνος στέκεται ενάντια στους ξεδιάντροπους ανθρώπους που κατηγορούν τους προγόνους μας ως δολοφόνους», τόνισε στην ομιλία του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Το μεγάλο τουρκικό έθνος θα σταθεί μέχρι τέλους, με συνείδηση ​​κατάκτησης και επίθεσης, ενάντια στους αχρείους που προσπαθούν να μετατρέψουν την Istanbul σε Κωνσταντινούπολη, την Αγία Σοφία σε εκκλησία και τη χώρα μας σε βυζαντινή επικράτεια και σε αυτούς που κατηγορούν τους προγόνους μας ως δολοφόνους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι: «Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι μια συνηθισμένη στρατιωτική επιτυχία. Σε κάθε κίνηση κατάκτησης, είχαμε αόρατους πνευματικούς φρουρούς καθώς και τις ορατές στρατιές μας. Τα τείχη του Βυζαντίου γκρεμίστηκαν και με οβίδες και με τη δύναμη της πίστης».

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, δεν δίστασε να επιτεθεί και στους αντιπάλους του στο εσωτερικό της χώρας αλλά και να «κόψει» από τους εορτασμούς όσους δεν του ήταν αρεστοί όπως ο Εκρέμ Ιμάμογλου και δήμαρχοι που πρόσκεινται στο HCP, δήλωσε υπερήφανος που ανήκει σε αυτό το έθνος και μίλησε για το όραμα του 2053.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες