Νέα σελίδα στη ζωή 10 ασυνόδευτων παιδιών

Νέα σελίδα στη ζωή 10 ασυνόδευτων παιδιών την ώρα που συνολικά, έχουν μετεγκατασταθεί 1.271 σε 13 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ενισχύεται το πλαίσιο υποστήριξης των ασυνόδευτων παιδιών που έχει σαν αξιακό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον τους μέσω της συνέχισης του επιτυχημένου Προγράμματος Εθελοντικής Μετεγκατάστασης.

Το πρόγραμμα λειτουργεί από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τα τελευταία δύο χρόνια. Συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι και σήμερα το πρόγραμμα έχει συμβάλλει αποτελεσματικά στην ομαλή και ασφαλή μετεγκατάσταση 1.271 ασυνόδευτων παιδιών σε 13 κράτη-μέλη της ΕΕ, ακολουθώντας πιστά τις διεθνείς συμβάσεις μέσω των Πρότυπων Διαδικασιών Λειτουργίας (Standard Operating Procedures-SOPs) που αναπτύχθηκαν και συμφωνήθηκαν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η προώθηση της αμοιβαίας διακρατικής συνεργασίας με την χώρα της Πορτογαλίας συνεχίζεται, αφού σήμερα αναχώρησαν ακόμα δέκα ασυνόδευτα αγόρια με χώρες καταγωγής το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Καμερούν και τη Σομαλία, συμπληρώνοντας το 57% της δέσμευσής της.

Μέσα από το Πρόγραμμα της Εθελοντικής Μετεγκατάστασης αναδεικνύεται η ουσιαστική ανταπόκριση των Κρατών-Μελών, της European Commission, της Υπηρεσίας Ασύλου αλλά και των διεθνών εταίρων, όπως ο IOM Greece, και UNHCR GREECE, του EU Agency for Asylum – EUAA και της ΜΕΤΑδραση – METAdrasi, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων διασφαλίζοντας το βέλτιστο συμφέρον τους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες