Ο στρατός των ΗΠΑ αποφάσισε την καθήλωση περίπου 400 ελικοπτέρων CH-47 Chinook – Τι συνέβη

O στρατός των ΗΠΑ προχώρησε στην καθήλωση του στόλου των περίπου 400 ελικοπτέρων Chinook που διαθέτει, μετά τον εντοπισμό κινδύνου πρόκλησης φωτιάς στους κινητήρες των ελικοπτέρων, όπως δήλωσε χθες, μία εκπρόσωπος στο Reuters.

Τα ελικόπτερα κατασκευάζονται από την Boeing Co και μπορούν να μεταφέρουν φορτία μεγάλου βάρους, υποστηρίζοντας επιχειρήσεις αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, αλλά και μεταφοράς τραυματιών.

Επιχειρησιακά και για την πραγματοποίηση στρατιωτικών αποστολών μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικών υλικών τα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται και διεθνώς, από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Νότιας Κορέας, αλλά και του Καναδά.

«Ο στρατός εντόπισε τη βασική αιτία διαρροής καυσίμου που προκάλεσε φωτιά σε έναν μικρό αριθμό κινητήρων, μεταξύ ενός αριθμού ελικοπτέρων CH-47 που απομονώθηκαν, ενώ υλοποιούνται διορθωτικά μέτρα για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στρατού των ΗΠΑ Σίνθια Ο. Σμιθ.

Από τα περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς στους κινητήρες δεν προκλήθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί, ενώ τα ελικόπτερα καθηλώθηκαν «για τη λήψη ουσιαστικών προληπτικών μέτρων» μέχρι την υλοποίηση του συνόλου των μέτρων για την επίλυση του προβλήματος, πρόσθεσε η Σμιθ.

Η καθήλωση, δημοσιοποιήθηκε πρώτα από την εφημερίδα «The Wall Street Journal» ενώ αφορά σε συγκεκριμένα μοντέλα ελικοπτέρων του τύπου με κινητήρες που κατασκευάζονται από την Honeywell International Inc, σύμφωνα με την αναφορά.

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει απευθύνοντας σχετικές ερωτήσεις στον Στρατό των ΗΠΑ.

Η Honeywell δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες