Πρόεδρος Ελεγκτικού Συμβουλίου: Ζητεί εξονυχιστικούς ελέγχους στις προμήθειες μασκών και rapid tests

Εξονυχιστικούς έλεγχους στις προμήθειες μασκών, rapid tests, κ.λπ. ζητεί ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς από τους επιτρόπους επτά νομαρχιακών περιφερειών οι οποίες είτε πλήττονται από τον COVID-19, είτε υπέστησαν καταστροφές από θεομηνίες.
Ο κ. Σαρμάς, μετά τις αναφορές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για άμεση προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού (ατομικές μάσκες, rapid tests, θερμόμετρα ανέπαφης μέτρησης) και άλλων υλικών, σε διαφορετικές τιμές ανά νομαρχιακή περιφέρεια και με μεγάλες οικονομικές αποκλείσεις, απέστειλε έγγραφο στους
επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας Λέσβου Σάμου και Χίου, οι οποίες έχουν πληγεί έντονα από την πανδημία και την θεομηνία και υπάρχει επείγουσα ανάγκη άμεσης προμηθείας υγειονομικών και άλλων αγαθών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρμάς, στους κατά τόπους επιτρόπους, συνιστά την προσοχή τους, έτσι ώστε να ελέγχουν διεξοδικά «τη νομιμότητα των αναθέσεων συμβάσεων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, μέχρι συμβάσεων με συναλλακτικό αντικείμενο άνω του ορίου του προσυμβατικού ελέγχου και του ελέγχου από την ΕΑΔΗΣΥ».
Ακόμη, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, ο κ. Σαρμάς συνιστά ιδίως την προσοχή ως προς το ύψος του ποσού που συμφωνείται, το οποίο πρέπει να πιθανολογηθεί βασίμως ότι ανταποκρίνεται σε επίκαιρα δεδομένα της αγοράς, και ως προς την αντικειμενική ακεραιότητα της διαδικασίας ως προς τις επιλεγείσες επιχειρήσεις για την πρόσκληση προς υποβολή προσφοράς».
Τέλος, συνιστά, «να αναζητηθούν προηγούμενες παρόμοιες συμβάσεις των ελεγχόμενων φορέων, για τον σκοπό της καλλίτερης ενημέρωσης των Επιτρόπων που θα ασκήσουν τον έλεγχο».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

117 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες