Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο – Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου, Ιχόρ Τερέχοφ, δήλωσε σήμερα ότι ένας βομβαρδισμός των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική πόλη σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους τρείς.

Η Ρωσία «δεν αφήνει στην ησυχία του το Χάρκοβο και κρατά έντρομους διαρκώς τους ανθρώπους», τόνισε ο Τερέχοφ σε τηλεοπτική μετάδοση.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, βομβαρδίστηκε σφοδρά τους δύο πρώτους μήνες του πολέμου καθώς οι μάχες μαίνονταν κοντά στα περίχωρά του. Ωστόσο η κατάσταση στην πόλη έχει ηρεμήσει σχετικά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν από την περιοχή.

Οι σοροί των Ουκρανών μαχητών που είχαν οχυρωθεί στο Αζοφστάλ παραδόθηκαν στις οικογένειές τους

Οι σοροί Ουκρανών μαχητών, που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πόλη της Μαριούπολης, από τις ρωσικές δυνάμεις στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Αζοφστάλ παραδόθηκαν στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι οικογένειες του τάγματος Αζόφ της εθνοφρουράς.

Οι ουκρανικές δυνάμεις, που υπερασπίζονταν την Μαριούπολη, είχαν οχυρωθεί στη χαλυβουργία για εβδομάδες καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούσαν να καταλάβουν την πόλη.

Τελικά οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν τον περασμένο μήνα και είναι αιχμάλωτοι των ρωσικών δυνάμεων.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες