Σπανός (ναύαρχος ε.α.): «Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, η Τουρκία θα κλιμακώσει τις απειλές και σε επίπεδο πεδίου» (βίντεο)

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα η Τουρκία, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της οποίας, εσχάτως, το «έριξαν» και στην ειρωνεία , κάνοντας ένα… διάλειμμα από τις ευθείες απειλές.

Η ειρωνική δήλωση, που αφορά στην Ελλάδα, έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, μιλώντας σε φοιτητές το Σάββατο, σε εκδήλωση του Επιχειρηματικού και Ανθρωπιστικού Πανεπιστημίου, είπε χαρακτηριστικά: «Για να κατανοήσουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας για τους Τούρκους, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε λίγο από κλινική ψυχολογία».

Από την πλευρά του ο Νίκος Σπανός , ναύαρχος ε.α. υπογράμμισε στο Mega σχετικά με την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών: «Σίγουρα όσο πλησιάζουν οι εκλογές η Τουρκία θα κλιμακώσει τις απειλές και σε επίπεδο πεδίου».

Για τις σχέσεις της Τουρκίας με τον υπόλοιπο διεθνή χώρο ο ναύαρχος ε.α. εξήγησε ότι οι διεθνείς σχέσεις έχουν συγκρουσιακή φύση και όχι τόσο φιλικές και με τάσεις συμφιλίωσης. Η στάση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Τουρκίας να πετυχαίνει τους σκοπούς του και να απειλεί.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες