Σπίρτζης για φωτιά στη Γλυφάδα: «Γνώριζαν από τον Φεβρουάριο ότι ο Υμηττός κινδυνεύει και δεν έκαναν τίποτα»

«Η καταστροφική φωτιά του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2022, σε Γλυφάδα, Πανόραμα Βούλας και Βάρη είναι ακόμη ένα τραγικό αποτέλεσμα της πλήρους αδιαφορίας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη (και) στον τομέα της πυροπροστασίας», δήλωσε, σε ανακοίνωσή του, ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Σήμερα, δημοσιεύουμε έγγραφο του Σ.Π.Α.Υ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) το οποίο απεστάλη αρχές Φεβρουαρίου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Στο έγγραφο εκφράζεται η αγωνία του Συνδέσμου για την αντιπυρική θωράκιση του Υμηττού ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, μετά τη θεομηνία ”Ελπίδα” θυμίζει ”μπαρουταποθήκη” (δεκάδες πτώσεις δέντρων, κλειστοί δασικοί δρόμοι, συσσωρευμένη καύσιμη ύλη), παραθέτοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες της τραγικής κατάστασης», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κώφευε στα συνεχή αιτήματα των δήμων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που θα συνέβαλαν στον καθαρισμό και την προστασία του Υμηττού ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο του ΣΠΑΥ το οποίο απεστάλη στις 7 Φεβρουαρίου του 2022 δεν μπορεί να ισχυριστεί ούτε ότι δεν γνώριζε ούτε ότι η αυτοδιοίκηση δεν είχε απόλυτη τεκμηρίωση και γνώση για τα έργα που έπρεπε να γίνουν και τον προϋπολογισμό τους. Στο έγγραφο αναφέρεται, προς τιμήν του ΣΠΑΥ και της αυτοδιοίκησης, πού μπορούσαν να ανταποκριθούν και πού ζητούσαν την βοήθεια των υπουργείων και της κυβέρνησης. Αλλά μάταια», πρόσθεσε, για να καταλήξει: «Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν από το Φεβρουάριο ώστε να προστατεύσει τον Υμηττό, το περιβάλλον, τις περιουσίες και τη ζωή των πολιτών. Μάταια, επίσης…».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες