Σταθερή αξία στην κεντροδεξιά ο Μάριος Σαλμάς

Ο πρώην υπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του – Τα τηλέφωνα από την Αιτωλοακαρνανία και το «κανάλι» με τον Σαμαρά.

Παρά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, ο Μάριος Σαλμάς παραμένει προσηλωμένος στις αρχές της κεντροδεξιάς. Σε αναμονή οι ψηφοφόροι του στην Αιτωλοακαρνανία για το επόμενο πολιτικό του βήμα.

Γράφει ο Αρχικοριός

Ο χρόνος περνά, τα πολιτικά σενάρια πυκνώνουν και ο Μάριος Σαλμάς εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα.

Η διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ούτε τις πολιτικές του θέσεις ούτε την αντίληψή του για τον χώρο στον οποίο εξακολουθεί να θεωρεί ότι ανήκει.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επιμένει στις απόψεις του και δηλώνει, σύμφωνα με συνομιλητές του, προσηλωμένος στις αρχές και στις αξίες της κεντροδεξιάς παράταξης.

Αυτό ακριβώς είναι που προκαλεί και το αυξημένο ενδιαφέρον στην εκλογική του περιφέρεια.

Στην Αιτωλοακαρνανία, άλλωστε, αρκετοί φίλοι και πολιτικοί συνομιλητές του επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν τις επόμενες κινήσεις του.

Το τηλέφωνό του, όπως μεταφέρεται από το περιβάλλον του, χτυπά συνεχώς.

Πολλοί από εκείνους που τον γνωρίζουν εδώ και χρόνια θέλουν να μάθουν τι σχεδιάζει, αν θα παραμείνει πολιτικά ενεργός με αυτόνομο ρόλο και, κυρίως, αν έχει ήδη αποφασίσει σε ποιο πολιτικό «όχημα» θα επιβιβαστεί εφόσον δημιουργηθούν νέα δεδομένα στον χώρο της δεξιάς.

Ο ίδιος, πάντως, αποφεύγει τις δημόσιες αποκαλύψεις.

marios salmas 21 4 26

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του, δεν προαναγγέλλει κινήσεις και προτιμά να αφήνει τις εξελίξεις να μιλήσουν.

Άλλωστε, γνωρίζει καλά ότι σε μια περίοδο έντονων διεργασιών στον χώρο της κεντροδεξιάς, μια πρόωρη ανακοίνωση μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν τον Σαλμά να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Οι επαφές αυτές αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέο σκηνικό στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτό το περιβάλλον, δεν αποκλείεται ο Μάριος Σαλμάς να αποτελέσει μέρος ενός νέου πολιτικού σχήματος, εφόσον αυτό τελικά δημιουργηθεί.

Και εδώ βρίσκεται ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του σεναρίου.

Η πολυετής κοινοβουλευτική και κυβερνητική εμπειρία του, η γνώση του πολιτικού παιχνιδιού και η ισχυρή παρουσία του στην Αιτωλοακαρνανία αποτελούν «κεφάλαιο» για οποιονδήποτε νέο πολιτικό φορέα επιχειρήσει να εμφανιστεί στον χώρο της δεξιάς.

Εφόσον λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς προχωρήσει τελικά στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, στους πολιτικούς διαδρόμους ήδη συζητείται ακόμη και το ενδεχόμενο ο Σαλμάς να έχει έναν ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πιθανό να μπορούσε να βρεθεί ακόμη και σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Προς το παρόν, όμως, ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει τίποτα.

Ακούει, συζητά, επικοινωνεί και περιμένει. Και όσο το τηλέφωνό του χτυπά στην Αιτωλοακαρνανία, τόσο μεγαλώνει η περιέργεια για το ποιο θα είναι τελικά το επόμενο πολιτικό κεφάλαιο του Μάριου Σαλμά.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ