Στην απομόνωση ο Ναβάλνι γιατί δεν είχε τα χέρια πίσω στην πλάτη για 3 δευτερόλεπτα!

Ο Ρώσος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι που εκτίει ποινή στην υπ’ αριθμόν 6 αποικία κρατουμένων στην πόλη Μελέχοβο της περιοχής Βλαντίμιρ, μπήκε εκ νέου σε κελί απομόνωσης, αυτή τη φορά για πέντε μέρες. Την εξέλιξη αυτή ανέφερε ο ίδιος ο Ναβάλνι με ανάρτηση του στο Telegram.

«Με πηγαίνουν στην απομόνωση μέσω του διαδρόμου: «Τα χέρια πίσω στην πλάτη», «μμμμ λέω», βάζω τα χέρια πίσω στην πλάτη. Κάπου τρία δευτερόλεπτα πήγαινα ως συνήθως. Χωρίς τα χέρια πίσω στην πλάτη. Διέπραξα έγκλημα. Με καλούν στην επιτροπή και μου λένε: «Καταδικασθέντα Ναβάλνι, παραβιάσατε τους κανονισμούς συνοδείας στην απομόνωση. Στο βίντεο φαίνεται ότι αυτό κράτησε τρία δευτερόλεπτα. Καθώς όμως έχετε αρνητικό μητρώο και έχετε ήδη μπει σε κελί απομόνωσης, αποφασίσαμε ότι πρέπει να μπείτε στο κελί απομόνωσης».

«5 μέρες. Είναι πολύ αστείο. Εδώ παρακαλώ θα εγκατασταθώ. Η υπόδειξη σαφώς έρχεται από την Μόσχα. Ακόμη και με βάση τα μέτρα της ρωσικής φυλακής στο κελί απομόνωσης επειδή για τρία δευτερόλεπτα δεν είχα τα χέρια πίσω στην πλάτη, είναι υπερβολικό», έγραψε ο Ναβάλνι.

Στις 15 Αυγούστου ο Ναβάλνι με εντολή της διεύθυνσης της φυλακής, μπήκε στην απομόνωση επειδή «συστηματικά ξεκούμπωνε το πάνω κουμπί της στολής του». Σύμφωνα με τον Ρώσο πολιτικό στους κρατούμενους που βρίσκονται στο κελί απομόνωσης, απαγορεύεται η αλληλογραφία, οι επισκέψεις, η παραλαβή τσιγάρων και το κάπνισμα. Χαρτί και μολύβι σου δίνουν για μια ώρα και 15 λεπτά την ημέρα, και περίπατος μια ώρα την ημέρα «σ’ ένα τέτοιο κελί, που βλέπει κομμάτι του ουρανού», «όλη την ώρα γίνονται έρευνες και τα χέρια πίσω στην πλάτη».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες