Στην Ευελπίδων ο Παπαγγελόπουλος: Κατέθεσε αίτηση ακυρότητας για Novartis

Την αίτηση ακυρότητας για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, κατέθεσε σήμερα αυτοπροσώπως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Να σημειωθεί πως η ίδια αίτηση έχει κατατεθεί από τους συνηγόρους του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα πρώτα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία αναμένεται να εκδώσει το σχετικό πόρισμά της για την υπόθεση της Novartis μέσα στην εβδομάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου, με το αίτημά του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «ζητεί την κήρυξη ακυροτήτων και την άρση των αμφισβητήσεων (κατά άρθρο 244 παρ. 5 Κ.Π.Δ.) που έλαβαν χώρα κατά την διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση που αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής σε βάρος του».
Μεταξύ των άλλων λόγων ακυρότητας που προβάλλονται είναι και οι εξής:
α) Παράνομη η εξαίρεση από την Επιτροπή των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλου και Πολάκη.
β) Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και κλήση του Παπαγγελόπουλου για παροχή εξηγήσεων στην Επιτροπή χωρίς να προσδιορίζονται έστω και στοιχειωδώς οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκε και κλήθηκε για εξηγήσεις, γεγονός που αντίκειται και στην Ευρωπαϊκή και στην Ελληνική νομοθεσία και παραβιάζει τα υπερασπιστικά του δικαιώματα.
γ) Μη παροχή εύλογου χρόνου για μελέτη της δικογραφίας διακοσίων τριανταπέντε χιλιάδων σελίδων προκειμένου να μπορεί εγκαίρως και αποτελεσματικά να μελετήσει την δικογραφία και να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.
δ) Κλήση του Παπαγγελόπουλου για παροχή εξηγήσεων χωρίς η Επιτροπή προηγουμένως να συλλέξει το απαραίτητο ανακριτικό υλικό, όπως ορίζει ο νόμος, στερώντας έτσι απ’ αυτόν θεμελιώδη υπερασπιστικό του δικαίωμα. Θα έπρεπε πρώτα να συλλέξει όλο το αποδεικτικό υλικό και μετά να κληθεί ο Παπαγγελόπουλος για παροχή εξηγήσεων.
ε) Παράνομη μη κλήση για εξέταση ουσιωδών μαρτύρων και του μηνυτή Αντώνη Σαμαρά για να καταθέσουν ως μάρτυρες στην Επιτροπή.
Διαβάστε και:
Υπόθεση Novartis: Εβδομάδα εξελίξεων για Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες