Συγκροτήθηκε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων – Ποια είναι τα μέλη του

Συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων, το οποίο θα έχει διετή θητεία, από 1.1.2021 έως και 31.12.2022.
Πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και αναπληρώτριά της η Μαρία Νικολακέα αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Αναπληρώτρια της κυρίας Νικολακέα, σε περίπτωση κωλύματός της, ορίστηκε η Μαρία Γεωργίου επίσης Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Ως τακτικό μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου ορίστηκε η Μαρία Κουβίδου, αρεοπαγίτης και ως αναπληρωτές αυτής σε περίπτωση κωλύματός της, οι αρεοπαγίτες Βασίλειος Μαχαίρας και Μαρία Λεπενιώτη, η οποία προήδρευσε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Ακόμη ως τακτικά μέλη του Συμβουλίου ορίστηκαν ο Θεόδωρος Γεωργάκης δικηγόρος Αθηνών, Ανδρέας Ταγαράκης δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Δημήτριος Πολλάλης δικηγόρος Πειραιά. Αναπληρωτές τους ορίστηκαν οι δικηγόροι: Ανδρέας Ζαχόπουλος, Θεμιστοκλής Μαμάκος , Χριστίνα Κουντούρη, Δημήτριος Μανώλης, Παναγιώτης Τσουμάνης και Ιωάννης Πιτσιώρας. Καθήκοντα Γραμματέα του Συμβουλίου ασκεί ο Γραμματέας του Αρείου Πάγου ή ο νόμιμος αναπληρωτής του.
Η σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης έχει ήδη δημοσιεύθει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες