Τα καπνογόνα και τα επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» θολώνουν την εικόνα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Πριν ακόμη ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το τι ακριβώς προτίθεται να κάνει με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η εικόνα των επεισοδίων, της έντασης και των αντιδράσεων στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, «θολώνει» το όλο εγχείρημα.

Δεν είναι λίγοι, κυρίως αστυνομικοί, που κάνουν λόγο για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, καθώς ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης ομάδας προέβλεπε παρουσία εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για να καταλήξει τελικά σε… περιπολίες σε εξωτερικούς χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Πολύ κακό για το τίποτα δηλαδή…

Ουσιαστικά τόνοι μελάνης, ατέλειωτες τηλεοπτικές ώρες, σπαταλήθηκαν σε εξαγγελίες που δεν πρόκειται να γίνουν πράξη. Γιατί τα προβλήματα, οι επιθέσεις και οι βανδαλισμοί, γίνονται εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων οπότε εκεί χρειάζεται η παρουσία της αστυνομίας για την αποτροπή τους, εξωτερικά αυτών, επεμβαίνουν αν παραστεί η ανάγκη, τα ΜΑΤ, η ΔΙ.ΑΣ και η ΔΡΑΣΗ.

Επίσης, την ευθύνη για τη σωματική ακεραιότητα τραυματία αστυνομικού σε μελλοντική επίθεση, ποιος θα την αναλάβει; Η πολιτική ηγεσία ή η φυσική ή μήπως θα ψάχνουμε και τότε τους πρυτάνεις; Γιατί όπως όλοι βλέπουμε, ούτε οι άνδρες των ΜΑΤ δεν μπορούν να ελέγξουν τα άτομα που προκαλούν επεισόδια στο ΑΠΘ.

Οπότε, καλές οι… φανφάρες, που πλέον δεν βρίσκουν και πολλούς υποστηρικτές, καλές οι επικοινωνιακές…κορώνες για νόμο και τάξη, αλλά το θέμα των πανεπιστημίων χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση.

Υ/Γ: Δεν φανταζόμαστε ότι όσοι προσληφθούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία να κάνουν και…υπηρεσίες σε τμήματα με περιπολίες και πάρεργα…;

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες