Τέλος από Δευτέρα οι επισκέψεις σε Υπουργείο Ναυτιλίας και λιμεναρχεία λόγω κορονοϊού

Ακύρωση επισκέψεων στο υπουργείο Ναυτιλίας, αναστολή συναλλαγών του κοινού με εργαζόμενους στο υπουργείο και στα κατά τόπους λιμεναρχεία όλης τη χώρας, καθώς και αναστολή της απαίτησης για την θεώρησης ημερολογίων αλιευτικών σκαφών και καταχώρησης ειδικών εργαλείων αλίευσης, είναι μερικά μόνο μέτρα που έλαβε ο Γιάννης Πλακιωτάκης για την αντιμετώπιση του Covid-19.
Στο πλαίσιο της μείωσης μετάδοσης του ιου και με « δεδομένη την ήδη αυξημένη ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αποφασίστηκαν από τον κ. Πλακιωτάκη τα εξής μέτρα προφύλαξης και προστασίας τόσο του κοινού που συναλλάσσεται με το Υπουργείο και τα Λιμεναρχεία όσο και του πολιτικού και ένστολου προσωπικού τα παρακάτω. Α. Από Δευτέρα 16/03/2020:
Αναστέλλονται όλες οι συναλλαγές του κοινού με το Υπουργείο και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Εξαιρούνται, μόνο οι σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες θα εξετάζονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με τις κατά περίπτωση υπηρεσίες.
Με νομοθετική πρωτοβουλία που προωθείται άμεσα, λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται κυρίως στην ακτοπλοΐα, με σκοπό να διατηρηθεί η αναγκαία σύνδεση των νησιών με την ενδοχώρα και την εν γένει ομαλή δραστηριοποίηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία.
Αναστέλλεται η απαίτηση θεώρησης ημερολογίων αλιευτικών σκαφών και καταχώρησης ειδικών εργαλείων αλίευσης.
Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις δυτών, εξετάσεις χειριστών ταχυπλόων, εκπαιδευτικών χειριστών ταχυπλόων και ναυαγοσωστών καθώς και η λειτουργία των σχολών χειριστών ταχυπλόων και των σχολών εκπαίδευσης ναυαγοσωστών.
Οι συναλλαγές με την Δ/νση Θαλασσίου Τουρισμού θα γίνονται μόνο ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά.
Ακυρώνονται όλες οι επισκέψεις (για οποιοδήποτε λόγο) εντός των κτηρίων του Υπουργείου. Οι επικοινωνίες θα γίνονται τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικών τρόπων (videoκλήσεις, teleconferences) .
Β. Οργάνωση & Λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου
Δεν πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ των στελεχών του Υπουργείου με φυσική παρουσία. Οι επικοινωνίες, κάθε είδους, θα γίνονται αποκλειστικά τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.
Δεν εγκρίνονται εκπροσωπήσεις και μετακινήσεις του προσωπικού του Υπουργείου σε επαγγελματικά ταξίδια, συνέδρια, συνεργασίες, σε συμμετοχή σε εκλεκτορικά, κπεαιδευτικά προγράμματα κ.ο.κ., πλην των επιχειρησιακών μετακινήσεων στελεχών του Λ.Σ. και της Πλοηγικής Υπηρεσίας.
Σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκαν σχετικές ενημερώσεις με φορείς του κλάδου της ναυτιλίας, των λιμένων και στελέχη του Υπουργείου.
Μετά από αίτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας, έχει ήδη εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ειδικό σχέδιο μέτρων πρόληψης και προστασίας ειδικά για τα κάθε είδους εμπορικά πλοία και τα λιμάνια. Ταυτόχρονα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει εκπονήσει πρωτόκολλο αντιμετώπισης περιστατικών με κορωνοϊό σε πλοία τόσο της επιβατηγού ναυτιλίας (ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα), όσο και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων, με βάσει τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών και σε στενή συνεργασία με το τμήμα Υγειονομικού ελέγχου Λιμένος Πειραιώς της Περιφέρειας Αττικής. Το Πρωτόκολλο αυτό έχει προωθηθεί στις Λιμενικές Αρχές της χώρας, με πρώτες αυτές λιμένων που είναι πύλες εισόδου στην Ελλάδα, οι οποίες και έχουν κληθεί να το επεξεργαστούν και να το προσαρμόσουν στις τοπικές ανάγκες, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα το προσωπικό τους.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες