Η Τουρκία απειλεί: «Αν συνεχιστεί η μεταφορά όπλων στα νησιά, θα αυξηθεί η ένταση» (βίντεο)

Συνεχίζει τις απειλές της προς την Ελλάδα η Τουρκία. Η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει σε άρθρο της ότι η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει όλες τις πλευρές πως θα αυξηθεί η ένταση στην περιοχή, σε περίπτωση που συνεχιστεί η μεταφορά όπλων στα ελληνικά νησιά.

Επιπλέον εκνευρισμό προκάλεσε στην Τουρκία η επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στις έδρες μονάδων και επιτηρητικών φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού σε ελληνικά νησιά.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας δήλωσε στο Haber Global ότι «οι ΗΠΑ μαζί με τεθωρακισμένα έστειλαν στα νησιά και συστήματα αεράμυνας».

Η παρουσιάστρια του Haber Global Σαγνιουρ Τεζέλ είπε: «O υφυπουργός Άμυνας της Ελλάδας δεν σταμάτησε. Ενώ πραγματοποιούνταν η άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας και ο Μητσοτάκης προκαλούσε την Τουρκία, ο Χαρδαλιάς περιόδευσε σε 10 νησιά».

«Έχουν στρατιωτικοποιήσει τα νησιά που είναι κάτω απο την μύτη μας»

Και συνέχισε: «Δείτε σε χάρτη, έχουν στρατιωτικοποιήσει τα νησιά που είναι κάτω απο την μύτη μας. Απέναντι μας έχουν στήσει πολλές αμερικανικές βάσεις. Η εικόνα αυτή δεν εξηγεί πολλά».

Και ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας ανέφερε: «Ναι, εμποδίζουν και λαμβάνουν μέτρα, το κάνουν για να εμποδίσουν τη στρατιωτική δράση της Τουρκίας σε Αιγαίο και Θράκη. Εμείς αυτό βλέπουμε, διότι μαζί με τα τεθωρακισμένα εκεί μεταφέρουν και συστήματα αεράμυνας.

«Έχουν αντιαεροπορικό σύστημα τριών μετώπων»

«Έχουν αντιαεροπορικό σύστημα τριών μετώπων. Η πρώτη γραμμή αεράμυνας είναι το μέτωπο των νησιών, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αμέσως μετά είναι το μέτωπο αεράμυνας στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και το τρίτο μέτωπο είναι η ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας. Εκεί έχουν και τα Patriot, αυτό το κάνουν για να εμποδίσουν τα αεροσκάφη μας. Aυτή είναι μια πρόβα».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες