Τουρκία: Νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο – Βγάζει για έρευνες το Yunus δυτικά της Λέσβου

Το τουρκικό ερευνητικό Yunus-S

Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Τουρκία, καθώς εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX με το ερευνητικό Yunus στην περιοχή δυτικά της Λέσβου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Mega η Άγκυρα βγάζει από αύριο, Πέμπτη (29/09) στην περιοχή δυτικά της Λέσβου το ερευνητικό Yunus, με την παρουσία του να παραμένει έως και τις 5 Οκτωβρίου.

54 παραβιάσεις του FIR Αθηνών

Συνεχίστηκαν για άλλη μια ημέρα οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Συνολικά, σήμερα Τετάρτη καταγράφηκαν 54 παραβιάσεις, με μία να γίνεται από αεροσκάφος ATR-72, 5 από τα μαχητικά και 48 από τα UAV. Μάλιστα μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν υπέρπτηση.

Τα τουρκικά F-16 πέταξαν σε 2 σχηματισμούς ,2 σε ζεύγη , ενώ πάνω από περιοχές του Αιγαίου πέταξαν και πέντε 4 μεμονωμένα αεροσκάφη, 3 UAV και 1 ATR-72.

Παράλληλα έγιναν και 5 παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη η ελληνογαλλική άσκηση «Argo», με τις ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «Argo – 22», ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες