15 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: Δεν προβλέπεται από την Συνθήκη της Λωζάννης εκλογή μουφτήδων

    Στην Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει άρθρο στο οποίο να αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας εκλέγονται, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στις αιτιάσεις της Τουρκίας.

    «Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο, στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται.

    Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    Η ανακοίνωση απαντά σε προκλητική ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο twitter, που σημείωσε ότι «ο σεβασμός προς τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας αποτελεί όρο της συνθήκης της Λωζάννης».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ