Υπόθεση Ζέμπερη: Νέα έρευνα ζητούν οι γονείς της 32χρονης εφοριακού και συνδέουν τη δολοφονία της με την εργασία της – Οι καταθέσεις στη δίκη

«Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!». Αυτό υποστήριξε σήμερα στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, η οποία τον Οκτώβριο του 2017 δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές ενώ βρίσκονταν στο Β΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι για το στυγερό αυτό έγκλημα σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια ο 62χρονος Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος σήμερα δεν βρέθηκε στην αίθουσα του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει εκ νέου δικαστές και ενόρκους αλλά και την οικογένεια του θύματος.

Κατέθεσαν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες

Στη δίκη ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, η οποία ξεκίνησε έπειτα από δυο αναβολές, κατέθεσαν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες της υπόθεσης, με τα μέλη της οικογένειας, ωστόσο, της αδικοχαμένης κοπέλας, να αποκλείουν τη δολοφονία της Δώρας προκειμένου ο κατηγορούμενος να της κλέψει την τσάντα. Όπως κατέθεσαν, άλλοι ήταν οι λόγοι τέλεσης του εγκλήματος και για το λόφο αυτό ζήτησαν να ξεκινήσει νέα έρευνα. Μάλιστα, σε έντονο ύφος ο πατέρας του θύματος ανέφερε ότι η κόρη του δολοφονήθηκε επειδή έχει στα χέρια της υποθέσεις της λίστας Λανγκαρντ. Ζήτησε μάλιστα από το δικαστήριο να ερευνήσει αυτήν την εκδοχή. «Γιατί φωνάζετε;» του είπε κάποια στιγμή η πρόεδρος του δικαστηρίου με τον μάρτυρα να απαντά: «Σκότωσαν το παιδί μου! Αυτή είναι η δουλειά σας!».

Αντίθετα, στη δική του κατάθεση στο ακροατήριο ο προϊστάμενος της εφοριακού στη ΔΟΥ Πειραιά, ανέφερε ότι οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές, ενώ στις λιγοστές δύσκολες υποθέσεις ήταν δίπλα της και την βοηθούσε. «Εγώ είχα απειληθεί για υποθέσεις, οι ελεγκτές μου όχι» τόνισε ο μάρτυρας. «Είχε υποθέσεις με μεγάλα ποσά, αλλά το εάν ήταν σοβαρές είναι υποκειμενικό» ανέφερε ακόμη ένας από τους συναδέλφους του θύματος που κατέθεσε στη δίκη.

Σημαντική υπήρξε και η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος τόνισε πως τα χτυπήματα στο σώμα της κοπέλας καταδεικνύουν και την πρόθεση του δράστη να σκοτώσει. «Γνωρίζουμε ότι όταν χτυπάς στο θώρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του ο κ. Μπουζιάνης.

«Η κόρη μου ήταν φοβισμένη»

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα είχε ανέβει για να καταθέσει η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη. «Ξέρω ότι ήρθαν οι αστυνομικοί σπίτι και μου είπαν το συμβάν. Μου είπαν ότι σκότωσαν το παιδί μου με 14 μαχαιριές. Δεν ήξερα τι να κάνω. Το παιδί μου μέχρι τις 16.30 ήταν καλά και στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι στο τάφο του καλύτερου της φίλου που είχε χαθεί λίγο καιρό νωρίτερα. Της έλεγα να μη πηγαίνει συχνά για ψυχολογικούς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας για να επισημάνει ακόμη πως το τελευταίο διάστημα πριν τη δολοφονία έβλεπε την κόρη της φοβισμένη ενώ ήθελε να φύγει από το τμήμα ελέγχου τις εφορίας.

«Είχε κάνει κάποια αίτηση για να έρθει πιο κοντά στο σπίτι. Είχε αρκετή δουλειά και την είχαν φορτώσει με όγκο υποθέσεων. Η αίτηση έγινε δεκτή, αλλά τελικά δεν άλλαξε τομέα επειδή οι συνάδελφοι της ήταν καλοί. Βέβαια κάποια στιγμή μου είχε πει ότι είχε δεχθεί απειλές ο προϊστάμενος της», κατέθεσε η μητέρα της 32χρονης για να προσθέσει: «Δεν πιστεύω πως έγινε για να της πάρει τα πέντε ευρώ και την τσάντα. Την παρακολουθούσε μάθαμε, γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;».

Η κατάθεση της αδελφής

Σε αντίστοιχο πνεύμα ήταν και η κατάθεση της αδελφής του θύματος, η οποία ανέφερε: «Είχα δει τη συμπεριφορά της αδελφής μου να έχει αλλάξει. Ήταν ανήσυχη. Δεν ήθελε να βγαίνει έξω. Την έβλεπα φοβισμένη. Πιστεύω ήταν κάτι με τη δουλειά της». Η ίδια υποστήριξε ακόμη πως ο δράστης ήθελε να σκοτώσει την αδελφή της και εξέφρασε την άποψη ότι το έγκλημα σχετίζεται με τη δουλειά της Δώρας. Για το λόγο αυτό ζήτησε να συνεχιστούν οι έρευνες.

«Εγώ αυτό δεν το βλέπω ληστεία, το βλέπω δολοφονία. Τη χτύπησε πισώπλατα ενώ έφευγε. Αυτό πως το βλέπετε; Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος, βρέθηκε 100 μέτρα παρακάτω. Μόνος του τι έκανε, αλλά δε νομίζω ότι το έκανε για 25 ευρώ. Η εμφάνιση της Δώρας δεν προϊδεάζει για πολλά χρήματα. Μέσα στο νεκροταφείο υπήρχαν πιο εύκολοι στόχοι, όπως γιαγιάδες που μπορεί να έχουν ένα χρυσαφικό ή μια σύνταξη», είπε από την πλευρά του, ο αδελφός του θύματος αποκλείοντας και εκείνος ως κίνητρο της δολοφονίας τη ληστεία.

«Αυτός ερχόταν κάθε μέρα με μια μαύρη bmw»

Ακόμη, στο ακροατήριο σήμερα κατέθεσε γειτόνισσα και φίλη της μητέρας της Δώρας Ζεμπερη η οποία ανέφερε πως είχε δει τον Εμ. Σοροπίδη να κυκλοφορεί στο δρόμο του σπιτιού. «Αυτός ερχόταν κάθε μέρα με μια μαύρη bmw. Όταν τον είδα θυμήθηκα το πρόσωπο. Κυκλοφορούσαν και δυο περίεργοι τύποι, 20 μέρες νωρίτερα, στο δρόμο και θυμάμαι να το λέω στον άντρα μου, ότι αυτοί είναι κάθε μέρα εδώ», τόνισε η μάρτυρας.

Τέλος, στο ακροατήριο κατέθεσε και ο μάρτυρας ο οποίος είχε φιλοξενήσει τον κατηγορούμενο στο σπίτι του και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε εμφανιστεί για να καταθέσει. Σήμερα, το πρόσωπο αυτί, είπε, μεταξύ άλλων, πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του που φιλοξένησε τον Εμ. Σοροπίδη, τον οποίο είχε γνωρίσει σε φιλικό σπίτι. Μετά την εξέταση του μάρτυρα, η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου υπέβαλλε αίτημα να κληθεί και να καταθέσει η οικογένεια στο σπίτι της οποίας γνώρισε τον κατηγορούμενο ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες