24.9 C
Athens
23.6 C
Thessaloniki
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Πώς έγινε η σύλληψη του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για revenge porn – Τι λέει η 22χρονη αστυνομικός-θύμα


    Δικαστήριο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, με θύμα την 22χρονη δόκιμη αστυνομικό, είχε προγραμματισμένο σε λίγες ημέρες ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συνελήφθη για εκδικητική πορνογραφία.

    Για αυτό το βίαιο παρελθόν του μάλιστα, είχε τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και μετά την αυριανή απολογία του στον Ανακριτή, ανεξαρτήτως αν οι διώξεις που αντιμετωπίσει θα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

    «Δεν μπορεί να το έχει διακινήσει άλλος…», είπε στα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 22χρονη Δόκιμη τεταρτοετής Υπαστυνόμος, όταν ρωτήθηκε για το «ροζ» βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο.


    Όπως είπε στις αρχές, διατηρούσε σχέση για μικρό διάστημα το 2021 με τον 35χρονο Αστυνομικό, που τότε ήταν εκπαιδευτής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Έρευνα μετά τα δημοσιεύματα

    Η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης, διατάχθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από δημοσιεύματα ιστοσελίδων που έκαναν λόγο για δόκιμη αξιωματικό σε ερωτικές περιπτύξεις. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και κατάφερε να εντοπίσει την 22χρονη που απεικονίζεται στο βίντεο.


    Η δόκιμος, κατέδειξε ως υπεύθυνο για την διακίνηση του, τον 35χρονο που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής, με τον οποίο όπως είπε διατηρούσε ερωτική σχέση για μικρό διάστημα το καλοκαίρι του 2021 και ζήτησε την ποινική δίωξη του. Εκτός από την 22χρονη, στα πλαίσια της έρευνας, εξετάστηκαν ενόρκως, τόσο ο Διοικητής της Σχολής, όσο και η αρμόδια Αξιωματικός.

    Έρευνα σε κινητό και usb

    Στα Εγκληματολογικά εργαστήρια, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εξερεύνηση στο κινητό τηλέφωνο και το ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (usb), τα οποία κατασχέθηκαν από το σπίτι του 35χρονου Αξιωματικού, στα πλαίσια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο κατηγορούμενος Αστυνομικός, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, για εκδικητική πορνογραφία.

    Πηγή: Thetoc



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ