26.6 C
Athens
26.8 C
Thessaloniki
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Στον στρατιωτικό εισαγγελέα η Γεσθημανή Κουτούζογλου του Survivor – Απολογείται ως λιποτάκτης εξωτερικού!


    Στο στρατιωτικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγείται σήμερα(22/09) η Γεσθημανή Koυτούζογλου, για να απολογηθεί καθώς κατηγορείται ως λιποτάκτης εξωτερικού λόγω της συμμετοχή της υπαξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων στο Survivor.

    Σύμφωνα με το armyvoice.gr, η Κουτούζογλου επέστρεψε χθες (21/09) αεροπορικώς από τον Άγιο Δομίνικο όπου συμμετείχε στο ριάλιτι και μεταφέρθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

    Η Γεσθημανή Κουτούζογλου κατηγορείται από τη Μονάδα της ότι κατά τη διάρκεια της κανονικής της άδειας μετέβη στο εξωτερικό δίχως να έχει αιτηθεί σχετική άδεια, και παρέμεινε πάνω από τρεις ημέρες στον Άγιο Δομίνικο.


    Η ίδια πάντως άμεσα επέστρεψε στην Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα.

    Την περίμενε η Στρατονομία στην Αθήνα

    Χθες, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, την περίμενε η Στρατονομία για να την οδηγήσει ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα.


    Το βράδυ μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και διανυκτέρευσε στην Στρατονομία και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

    Ο στρατιωτικός εισαγγελέας αναμένεται να αναθέσει την διερεύνησης της υπόθεσης σε ανακρίτρια, ενώ η υπαξιωματικός αναμένεται να ζητήσει άδεια για να απολογηθεί.

    Τι προβλέπεται

    Σύμφωνα με το άρθρο 36 του στρατιωτικού ποινικού κώδικα, λιποτάκτης στο εξωτερικό είναι ο στρατιωτικός ο οποίος: Διαβαίνει τα ελληνικά σύνορα χωρίς ειδική άδεια και παραμένει σε χώρα του εξωτερικού πάνω από τρεις ημέρες.

    Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι ισχύουν αυτά για την περίπτωση της Γεσθημανής, τότε θα της ασκήσει δίωξη. Ο υπαίτιος λιποταξίας στο εξωτερικό τιμωρείται σε ειρηνική περίοδο, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών ή με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

    Πάντως υπάρχει και το ενδεχόμενο να αναγνωριστούν ελαφρυντικά και άλλα στοιχεία που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει υπέρ της και να μην υποστεί βαριά τιμωρία. Αυτά φυσικά είναι απόφαση του δικαστηρίου.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ