«Αστακός» το ΑΠΘ για τρίτη μέρα – Συνεχίζονται οι εργασίες στο «Στέκι»

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί -και για τρίτη ημέρα- το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας να έχουν περικυκλώσει το τετράγωνο περιμετρικά του ΑΠΘ.

Κλούβα και διμοιρία των ΜΑΤ όπως τη Μ. Τρίτη έτσι και σήμερα έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), ενώ ισχυρές δυνάμεις της ομάδας “Δέλτα” βρίσκονται σε επιφυλακή στο Συντριβάνι, στην Αγγελάκη.

Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας εντός του campus είναι πιο εμφανής στο σημείο όπου συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες απομάκρυνσης ογκωδών από το «Στέκι στο Βιολογικό», ενώ άνδρες της κρατικής ασφάλειας περιφρουρούν χώρους του Πανεπιστημίου.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών απέστειλε χθες e-mail σε φοιτητές και διδακτικό προσωπικό, ενημερώνοντας ότι οι εργασίες στο «Στέκι» θα συνεχιστούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στις 9 το πρωί στην πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να παρέμβουν στη Σύγκλητο που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, ενώ στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο, ως ένδειξη συμπαράστασης στους δύο συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο για τους συλληφθέντες.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες