Search
Close this search box.

Φιλιππίδης: «Θα είναι στο δικαστήριο» δήλωσε ο δικηγόρος του, καταθέτει η πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό

Συνεχίζεται σήμερα μετά την ολιγοήμερη διακοπή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μάνθου

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός θα βρεθεί σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπως ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο εκ των  δικηγόρων του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προκειμένου να αντικρούσει, όπως είπε, τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Θα είναι στο δικαστήριο»

Να σημειωθεί ότι την παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη στη δίκη είχε ζητήσει κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου και η πρόεδρος της έδρας, επισημαίνοντας προς τους δικηγόρους του πως «πρέπει να έρθει» στο δικαστήριο. «Θέλει να έρθει και θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….», ήταν η απάντηση του κ. Δημητρακόπουλου.

Μάλιστα, ο συνήγορος του κατηγορούμενου ηθοποιού ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πριν από την έναρξη της συγκεκριμένης κατάθεσης να τεθεί, αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή τη παρουσία δημοσιογράφων. Η πλευρά της υπεράσπισης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, δεν έχει αποφασίσει αν θα στηρίξει ή όχι ένα τέτοιο αίτημα, διότι διεξαγωγή της δίκης, χωρίς δημοσιότητα, δεν θα επέτρεπε, όπως ανέφερε, στον εντολέα του να κάνει γνωστές τις θέσεις του επί των κατηγοριών. Πάντως, την οριστική απόφαση θα την λάβει το δικαστήριο εάν τεθεί το σχετικό αίτημα.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή διαδικασία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, εκτός απροόπτου, με την κατάθεση της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό της. Η καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης την κάλεσε στο θέατρο «Ήβη» τον Σεπτέμβριο του 2008 να συζητήσουν το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποιο ρόλο στη παράσταση που ανέβαζε. Εκεί, ο ηθοποιός σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, οι οποίες στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Επιπρόσθετα, η ηθοποιός έχει καταθέσει ότι ο συνάδελφος της περίπου τρεις μήνες πριν από την σεξουαλική κακοποίησή της στο θέατρο «Ήβη» και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2008, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προέβη για πρώτη φορά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, έχει αρνηθεί τα όσα αποδίδει η καταγγέλλουσα και στην απολογία του στην ανακρίτρια είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων, πως η εν λόγω συνάδελφός του είχε μια «εμμονική και αρρωστημένη συμπεριφορά» προς εκείνον. «Πώς είναι δυνατόν να θέλω να της προτείνω ρόλο σε έργο που έχει ήδη κλείσει ο θίασος και έχουν ξεκινήσει οι πρόβες;» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ενώπιον της ανακρίτριας ο Πέτρος Φιλιππίδης, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε προσπάθησε να «απομονώσει» την καταγγέλλουσα στα παρασκήνια και ότι εκείνη αντίθετα βρίσκονταν αιφνιδιαστικά μπροστά του σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας του πρόβλημα στη σχέση του με τη σύζυγό του.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες