Δήλωση Διώτη μετά την αθώωσή του: Η απόφαση αποκαθιστά το κύρος της Δικαιοσύνης

Αποκαθιστά το κύρος της Δικαιοσύνης η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, επισημαίνει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο οποίος σήμερα κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό ομόφωνα αθώος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικασθεί για την ίδια υπόθεση σε κάθειρξη 10 ετών με αναστολή, αφού πρώτα είχε κριθεί ένοχος για απιστία.
Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Διώτης, ο οποίος είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών τον εισαγγελικό κλάδο, αναφέρει: «Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζομαι επί επτά έτη.
Δεν αποτελεί δικαίωση για εμένα, αλλά αποκαθιστά το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης, το οποίο ετρώθη από τις ενέργειες εκείνων που με δίωξαν, παρέπεμψαν και καταδίκασαν σε πρώτο βαθμό.
Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι οσάκις οι Δικαστικοί Λειτουργοί κρίνουν κι αποφασίζουν με αμιγώς δικαστικά και νομικά κριτήρια, τότε πραγματώνονται οι σκοποί του Κράτους Δικαίου. Όσοι δεν υπηρετούν του σκοπούς αυτούς, όχι μόνο δεν έχουν θέση στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες