Γιατί ο Σασμός και το MasterChef έβγαλαν το Survivor προτεινόμενο προς αποχώρηση – Οι κρυμμένοι αριθμοί της τηλεθέασης

Πάλεψε για την επιβίωση το Survivor το βράδυ της Δευτέρας, έχοντας για πρώτη ημέρα να αντιμετωπίσει το σύνολο του ανταγωνισμού που διεκδικούσε ένα κομμάτι από την τηλεθέαση.
Για όση ώρα προβάλλονταν οι σειρές «Σασμός» και «Γη της ελιάς», τόσο το Survivor, όσο και η πρεμιέρα του MasterChef δεν κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης. Αν κοιτάξει κανείς τους μέσους όρους τηλεθέασης, τότε βλέπει ντέρμπι μεταξύ ριάλιτι και μυθοπλασίας.
Στην πραγματικότητά όμως, η σειρά του Alpha ήταν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής με ποσοστά ως και 7 μονάδες πάνω από το Survivor. Την ίδια ώρα, το MasterChef κατάφερε να «κοιτάξει» τη σειρά μόνο στο δυναμικό κοινό!
Τα ποσοστά τηλεθέασης αναλυτικά
Μπορεί να έχετε διαβάσει ήδη τα ποσοστά τηλεθέασης για τα προγράμματα τηλεόρασης, όμως έχει αξία να δείτε πώς τα πήγαν οι εκπομπές στη διάρκεια που «έπαιζαν» η μία απέναντι στην άλλη. Συγκεκριμένα, μεταξύ 21.00 και 22.45, που τα τέσσερα προγράμματα προβάλλονταν απέναντι, η τηλεθέαση των σταθμών είχε ως εξής:
Σασμός, Alpha: 21,8% στο γενικό σύνολο, με τη σειρά να φτάνει σε τέταρτο ακόμη και το 24%. Στο δυναμικό κοινό, τις ηλικίες δηλαδή 18-54 ετών στις οποίες στοχεύουν περισσότερο οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι διαφημιστές, η σειρά σημείωσε τηλεθέαση 20,4%.
Γη της Ελιάς, MEGA: 20,5% στο γενικό σύνολο, με τη σειρά να καταγράφει 26,8% ανά τέταρτο. Πολύ πιο πίσω στον πίνακα του δυναμικού κοινού η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου με ποσοστό 13,6%.
MasterChef, Star: 16,3% στο γενικό σύνολο (και για όσο έπαιζε απέναντι στις δύο σειρές), με 19,8% στο καλύτερο τέταρτο της εκπομπής. Αντίθετα, το σόου μαγειρικής πήρε την πρώτη θέση στα νεανικά κοινά με ποσοστό 21,2%
Survivor, ΣΚΑΪ: 14,4% στο γενικό σύνολο (και για όσο έπαιζε απέναντι στις δύο σειρές), με 21,1% στο γενικό σύνολο. Στο δυναμικό κοινό, η τηλεθέαση του ριάλιτι για το ίδιο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκε στο 16,5%.
Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ 21.00 και 22.00, το ριάλιτι του ΑΝΤ1, «Η Φάρμα», εξαϋλώθηκε από τον ανταγωνισμό, καταγράφοντας τηλεθέαση 5,3%.
Η τηλεθέαση των ριάλιτι μετά το τέλος της μυθοπλασίας
Παράλληλα, το Survivor ανέβασε πολύ τα ποσοστά τηλεθέασής του μετά το τέλος των δύο σειρών, καταγράφοντας μετά τα μεσάνυχτα ποσοστό 34,5% σε τέταρτο προβολής του. Στο σύνολο των τρεισήμισι ωρών προβολής του, το ριάλιτι επιβίωσης σημείωσε τηλεθέαση 19,3% και 20,5% στο δυναμικό κοινό.
Αντίστοιχα, το MasterChef έκλεισε το πρώτο του επεισόδιο ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα και στο σύνολο της τρίωρης (παρά κάτι) προβολής του κατέγραψε τηλεθέαση 17,2% στο γενικό σύνολο και 21,9% στο δυναμικό κοινό.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες