Στη «σκιά» ενός εγκλήματος ζει η Ρόδος: Βρήκε τον πατέρα του δολοφονημένο – Μυστήριο με τον μάρτυρα που αρνείται ότι γνώριζε το θύμα (βίντεο)

Στη «σκιά» ενός εγκλήματος που έγινε τέσσερις μήνες πριν ζει η Ρόδος. Ο θάνατος ενός συνταξιούχου και πατέρα έχει συγκλονίσει τόσο την οικογένειά του όσο και τους γείτονές του.

Φίλος του θύματος μίλησε στο «Τούνελ» για όσα αντίκρισε το μοιραίο βράδυ. «Ήμουν από τους πρώτους που μπήκα μέσα στο σπίτι. Η εικόνα που είδα δεν ξεχνιέται ποτέ. Εκείνο το βράδυ δεν ακούσαμε τίποτα», λέει ο φίλος του θύματος.

Ο γιος του θύματος, ο οποίος βρήκε τον πατέρα του δολοφονημένο, περιέγραψε τον χώρο του εγκλήματος και το αποτρόπαιο θέαμα με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος.

Τι λέει ο αντιδήμαρχος Ρόδου

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Δράκος, αντιδήμαρχος Ρόδου, μίλησε στο «Τούνελ» για το πρωτοφανές έγκλημα που συγκλόνισε την κλειστή κοινωνία στο νησί των Ιπποτών.

«Είναι μία σοκαριστική είδηση, όχι μόνο για τη Μεσαιωνική πόλη, αλλά και για τη Ρόδο γενικότερα, γιατί μιλάμε για ένα μέρος που δεν παρουσιάζει εγκληματικότητα. Ειδικά όμως μέσα στη Μεσαιωνική πόλη, όπου υπάρχει ακόμα ο ορισμός της παλιάς γειτονιάς, η εγκληματικότητα είναι μηδέν. Εκεί οι κάτοικοι κοιμούνται με τις πόρτες ανοιχτές, γιατί υπάρχει η εμπιστοσύνη του γείτονα με γείτονα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Δράκος.

Μιλώντας για την ελεγχόμενη είσοδο στη Μεσαιωνική πόλη και στην περίπτωση οι κάμερες να έχουν καταγράψει τον ή τους δράστες, τόνισε: «Εφαρμόσαμε ένα νέο σύστημα με ειδική τεχνολογία με κάμερες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες διαβάζουν τις πινακίδες των οχημάτων και έτσι επιτρέπεται η πρόσβαση σε οχήματα κυρίως των μόνιμων κατοίκων. Τα στοιχεία λόγω προσωπικών δεδομένων δεν διαβιβάζονται κάπου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως στη συγκεκριμένη, μπορούν να δοθούν στις Αρχές, όπως και έγινε, αφού μας ζητήθηκε η συνδρομή μας και συνεργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή. Πέρα από τις εφτά ελεγχόμενες πύλες οι οποίες είναι για τα οχήματα, υπάρχουν πολλές ακόμα για τους πεζούς και εκεί δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος», κατέληξε.

Ο μάρτυρας που αρνείται ότι γνώριζε το θύμα

Στο μεταξύ, το «Τούνελ» εντόπισε έναν σημαντικό μάρτυρα, που σύμφωνα με πληροφορίες γνώριζε καλά το θύμα, αν και ο ίδιος το αρνήθηκε. «Δεν τον γνωρίζω αυτόν που μου λέτε. Πρώτη φορά ακούω για τη δολοφονία από εσάς. Δεν τον ξέρω σας λέω. Έχετε καμιά φωτογραφία του να μου δείξετε;», ρώτησε τον ρεπόρτερ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και έκλεισαν ραντεβού να τα πουν από κοντά.

Ο δημοσιογράφος του έδειξε μία πρόσφατη φωτογραφία του θύματος.

«Όχι ρε φίλε. Δεν τον ξέρω αυτόν τον κύριο. Λυπάμαι…».

«Μάρτυρες που έχουμε βρει μας λένε ότι κάνατε παρέα. Ότι βρισκόσασταν σε κάποιο χώρο για καφέ…».

«Σου είπαν για ‘μένα; Λάθος. Για άλλον θα σου λένε…», επέμενε στην κουβέντα τους.

«Για σας μου έχουν πει, όχι για άλλον. Λένε ότι τελευταία, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του, είχατε τσακωθεί», είπε ο δημοσιογράφος και ο μάρτυρας κατέληξε:

«Όχι, όχι. Ψάξε αλλού».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες