Στον «αέρα» εκατοντάδες δίκες λόγω της αποχής δικηγόρων και απεργίας δικαστικών υπαλλήλων

Εκατοντάδες δίκες αναμένεται να αναβληθούν ή να ματαιωθούν σήμερα λόγω της αποχής που έχουν αποφασίσει οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιβόητο «αγωγόσημο» αλλά και της συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία που έχει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.
Την απόφαση για αποχή των δικηγόρων έλαβε η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 11.1.2020, κατά πλειοψηφία. Την απόφαση της Ολομέλειας έχουν ήδη επικυρώσει και τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, καθώς και το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Μάλιστα, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων έχει προγραμματίσει για σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ).
Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο αποχής για τους δικηγόρους μέλη του ΔΣΑ, αυτό σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:
«Α. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
1. Παραγραφές – Προθεσμίες
2. Για τις ποινικές υποθέσεις:
Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)
στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων και αγωγών.
2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων(συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων αναστολών, αναστολών πλειστηριασμών κ.λπ.) ανεξαρτήτως εάν έχει χορηγηθεί ή όχι προσωρινή διαταγή.
3. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
4. Κατάθεση προτάσεων
5. Προσθήκη – Αντίκρουση
6. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων
7. Ένορκες βεβαιώσεις
8. Κλήσεις – Προσδιορισμοί
Αναβολές:
Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες