Συνάντηση Νότη Μηταράκη με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας – Τι συζήτησαν

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας κ. Gerald Darmanin, πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στο Παρίσι.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Darmanin, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από τη Γαλλία κατά το τρέχον εξάμηνο.
Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η διαχείριση του μεταναστευτικού, η προστασία των συνόρων και η διαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Μετά το πέρας των συνομιλιών , ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ τον κ. Darmanin για την ώθηση που δίνει στη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η Ελλάδα έχει δύο συγκεκριμένους στόχους. Πρώτον, θέλουμε δράσεις που θα μειώσουν τις ροές στην Ε.Ε. και δεύτερον ένα δυναμισμό αλληλεγγύης, ο οποίος θα έρθει να στηρίξει τα κράτη πρώτης υποδοχής. Αναμένουμε τις προτάσεις της Γαλλικής Προεδρίας είναι από ότι καταλαβαίνω σε αυτή την κατεύθυνση.
Αυτό που είπαμε σήμερα στο Παρίσι είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε το νέο Σύμφωνο να μην ξαναδημιουργήσει ποτέ πίεση στα νησιά μας και στα σύνορα. Πρέπει πλέον να προσέξουμε τα σύνορα της Ε.Ε., την ακριτική Ελλάδα να μην βρεθει ποτέ ξανά με πρόβλημα συσσώρευσης προσφύγων και μεταναστών. Πρέπει να είναι πολυ γρήγορες οι μετεγκαταστάσεις με το νέο Σύμφωνο.
Υπάρχει αισιοδοξία ότι η Γαλλική Προεδρία θα έρθει ταχύτατα με συγκεκριμένες προτάσεις. Η Ελλάδα συμμετέχοντας στους MED-5 συμβάλλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών. Πρέπει να αντικαταστήσουμε τον Κανονισμό του Δουβλίνου που πλεον δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ε.Ε.»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Περιπετειώδης καταδίωξη στον Ασπρόπυργο με τραυματία αστυνομικό – Βρέθηκαν κοσμήματα σε μαξιλαροθήκη στο όχημα
Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς
Κορονοϊός: Έρχονται απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Πώς θα αναπληρωθούν τα κενά (βίντεο)
Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα – Που θα χιονίσει
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες