Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται 13 πρόσωπα για απάτη με «μαϊμού» τροχαία σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας

Την ενοχή 13 προσώπων που κατέστησαν κατηγορούμενα για απάτη ύψους 1,8 εκατ. σε βάρος Εθνικής Ασφαλιστικής για αποζημιώσεις με πλαστά τιμολόγια από εικονικά ατυχήματα, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται εδώ και εβδομάδες η υπόθεση.

Πρόταση για τρεις απαλλαγές

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται (πρώην) υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρίας στον τομέα ζημιών και έδρα τη Θεσσαλονίκη, πραγματογνώμονες, διακανονιστές, εξωτερικοί ασφαλιστικοί πράκτορες κι ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων.

Η αντιεισαγγελέας Εφετών στην πρότασή της ζητεί να καταδικαστούν, κατά περίπτωση, για απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Με την ίδια πρόταση ζητεί την απαλλαγή για τρία πρόσωπα που κατηγορούνταν για πλημμεληματικές πράξεις οι οποίες όμως παραγράφηκαν λόγω παρέλευσης της πενταετίας.

Οι παραπάνω πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το διάστημα 2007 έως 2011. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από εσωτερικό έλεγχο και ακολούθησε έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δήλωναν εικονικά ατυχήματα με υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά που προσκόμιζαν από συνεργείο αυτοκινήτων ή ανύπαρκτων συνεργείων, εκταμιεύοντας με αυτόν τον τρόπο αποζημιώσεις. Η δικογραφία περιλαμβάνει δεκάδες φακέλους με εκταμιεύσεις όπου προσκομίζονταν φωτογραφίες των ίδιων τρακαρισμένων αυτοκινήτων ή υποτιθέμενων ζημιών.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες