Προκλητικός ο Τσελίκ: «Η Ελλάδα διέπραξε στο Αιγαίο εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» (βίντεο)

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά το πέρας της συνεδρίασης του κόμματος, το απόγευμα της Δευτέρας (31/10), εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος προέβη σε δηλώσεις για τα τρέχοντα θέματα πολιτικής και επανήλθε στο θέμα των επαναπροωθήσεων, κατηγορώντας την Ελλάδα και την ελληνική ακτοφυλακή για επαναπροωθήσεις αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο!

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα, παρά τις κάθε είδους προειδοποιήσεις. Συνεχίζουν να σπρώχνουν ανθρώπους προς το θάνατο, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου. Όταν κοιτάζουμε τα τελευταία στοιχεία, το 2000, 2021 και 2022 η ελληνική ακτοφυλακή απώθησε 46.000 μετανάστες από το Αιγαίο σε 1671 περιπτώσεις, δηλαδή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή 46.000 ανθρώπων.

Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στην Ευρώπη που εν γνώσει της παίρνει μέρος σε αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα αγνοεί αυτές τις ενέργειες, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από την ελληνική ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες