21.1 C
Athens
18 C
Thessaloniki
Τρίτη 14 Μαΐου 2024
More

    ΚΚΕ: Εικόνες ντροπής έξω τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Έσπασε αγωγός και πλημμύρισαν οι δρόμοι


    Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας την εικόνα έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί, όταν ο δρόμος μετατράπηκε σε χείμαρρο επειδή έσπασε αγωγός της αποχέτευσης.

    “Δημιουργεί τόσο έντονη δυσοσμία, όσο και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής”, τονίζει στη σχετική ανακοίνωση και αναφέρει πως “δεν είναι τυχαία, φέρει την υπογραφή της «βέλτιστης πρακτικής» της εμπορευματοποίησης του νερού”.


    Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    Η σημερινή απαράδεκτη εικόνα μπροστά από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, με τα λύματα της αποχέτευσης να έχουν μετατρέψει σε ποτάμι κεντρικό δρόμο της πόλης, δημιουργεί τόσο έντονη δυσοσμία, όσο και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Δεν είναι τυχαία, φέρει την υπογραφή της «βέλτιστης πρακτικής» της εμπορευματοποίησης του νερού. Τα «συγχαρητήρια» για αυτή την κατάσταση, από την οποία τυχαία δεν είχαμε τραυματισμούς μετά την κατάρρευση μέρους του πεζοδρομίου, τα αξίζουν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, που μετράνε με το ζύγι κόστους-οφέλους, τη συντήρηση και γενικότερη διαχείριση της αποχέτευσης και όλου του δικτύου ύδρευσης της πόλης. Όλοι όσοι προωθούν την εμπορευματοποίηση του νερού.

    Το ΚΚΕ απαιτεί:


    • Την άμεση αποκατάσταση της βλάβης.
    • Τον έλεγχο με ευθύνη του κράτους όλων των υποδομών που σχετίζονται με την ύδρευση και την αποχέτευση της Θεσσαλονίκης, ειδικά ενόψει καλοκαιριού.
    • Την κατάργηση των εργολάβων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα.
    • Την δραστική μείωση των τιμολογίων ύδρευσης για το λαό.
    • O λαός της Θεσσαλονίκης έδειξε πολύ πρόσφατα ότι απορρίπτει την πολιτική εμπορευματοποίησης του νερού. Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά σε αυτό τον αγώνα, στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ.

    Πηγή:thestival 


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ