Ο ΠΑΟΚ και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν για τον θάνατο επτά οπαδών του στο τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία, με τις σορούς των νεκρών να αναμένονται στη χώρα.
Όπως έχει γίνει γνωστό, στην Ελευσίνα βρίσκονται σε ετοιμότητα τα C-130 για να μεταφερθούν στη Ρουμανία και να φέρουν πίσω στην Ελλάδα τις σορούς των επτά νεκρών οπαδών του ΠΑΟΚ που βύθισαν σε πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ΕΡΤ, η επιστροφή των νεκρών στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους, μπορεί να γίνεται και μέσα στις επόμενες ώρες.
«Σουρωτήρι» ο δρόμος που σκοτώθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
Σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση είναι το οδικό δίκτυο στο σημείο της Ρουμανίας όπου σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή σε επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα μετέφερε από το σημείο δημοσιογράφος του ΕΡΤnews.
Ο δρόμος χαρακτηρίζεται από συνεχή διέλευση φορτηγών και έντονες φθορές, ενώ ακόμα και το συνεργείο που κάλυπτε το ρεπορτάζ υπέστη ζημιές κατά τη διαδρομή.
«Πρόκειται για έναν δρόμο με συνεχή κίνηση φορτηγών. Σε λίγα λεπτά περάσαν δεκάδες νταλίκες, δεν σταματούν καθόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιότερα από το σημείο του δυστυχήματος, ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως περιέγραψε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, το βανάκι του συνεργείου υπέστη διπλό σκίσιμο ελαστικών, γεγονός που απέδωσε στην κακή κατάσταση του δρόμου.
«Ο δρόμος στο ρουμανικό έδαφος είναι κακός γιατί έχει πάρα πολλές τρύπες. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες σε συγκεκριμένα σημεία. Ο δρόμος είναι “σουρωτήρι”», σημείωσε.
Παράλληλα τόνισε ότι, αν και το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο τμήμα φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, η κατάσταση του οδοστρώματος καθιστά τη διέλευση ιδιαίτερα επικίνδυνη.