Ο θείος του Τζορτζ Γιαννόπουλου, του ανθρώπου που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα πριν 27 χρόνια στην Αυστραλία, ο Τζέιμς Δαλαμάγκας, μίλησε για τη σύλληψη του τελευταίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Αίγιο.
«Πρέπει να τιμωρηθεί για να δικαιωθεί η οικογένεια του αδερφού μου. Τόσα χρόνια αυτός να γλεντάει και ο αδερφός μου να κλαίει», λέει ο θείος του Τζορτζ Γιαννόπουλου.
«Όταν μάθαμε ότι τον συνέλαβαν συγκινηθήκαμε. Αυτός ο φονιάς σκότωσε το παιδί του αδερφού μου».
Ο θείος του Τζορτζ Γιαννόπουλου έδειξε στην κάμερα του «Live News» φωτογραφίες του αδικοχαμένου ανιψιού του, ο οποίος ήταν σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών που όταν έχασαν τον πατέρα τους ήταν μόλις 8 και 4 ετών.
«Ξαναζούμε αυτά που ζήσαμε πριν τόσα χρόνια. Πόνο, θλίψη», λέει η θεία του.
Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ξεσπούν οι συγγενείς του Τζορτζ Γιαννόπουλου
Η σύζυγος του Τζορτζ Γιαννόπουλου δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ. «Ο γιος του είναι 35 και η κόρη του 32. Ο γιος έχει ένα παιδάκι και έδωσαν το όνομα του πατέρα του. Γιώργος».
Ο Τζορτζ Γιαννόπουλος δολοφονήθηκε άγρια ανήμερα της γιορτής του. Είχε βγει έξω να διασκεδάσει με φίλους σε ένα μαγαζί όπου βρισκόταν και ο Τζέιμς Δαλαμάγκας.
«Ο Δαλαμάγκας πήγε στο τραπέζι, τον κεράσανε. Μετά, ο Δαλαμάγκας πήγε σε άλλο τραπέζι και προκάλεσε πρόβλημα. Και του είπε ο ανιψιός μου ‘γιατί χαλάς το κέφι;’».
Ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιώργου μιλώντας αποκλειστικά στο «Live News» ζητά δικαίωση για τον γιο του:
«Τότε που σκότωσε τον γιο μου αυτός, τον σκότωσε άδικα. Τώρα έχει αναλάβει η Αστυνομία εδώ πέρα και τελείωσε».
Η οικογένεια ζητά να εκδοθεί ο Τζέιμς Δαλαμάγκας στην Αυστραλία
Η οικογένεια ζητά να εκδοθεί ο κατηγορούμενος στην Αυστραλία, καθώς στην Ελλάδα το αδίκημα έχει ήδη παραγραφεί.
«Θέλουν εκεί να δικαστεί για να τον κοιτάξουν στα μάτια να του πουν ‘γιατί το έκανες;’. Θέλουμε να επιστρέψει στην Αυστραλία ο φονιάς να δικαστεί εκεί που έκανε το έγκλημα. Να δικαιωθούν οι δικοί του».
27 χρόνια μετά, η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του παραμένει ανοιχτή, με την οικογένεια να ζητά έστω και τώρα να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος για τον θάνατό του.

