Επίθεση στον Real: Οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών – Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real Group, στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/7), ήρθε στη δημοσιότητα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Μέσα από το οπτικό υλικό που δημοσιεύεται στην Realnews της Κυριακής, αποκαλύπτεται το χρονικό και ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν οι δύο κουκουλοφόροι, που τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του Real Group.

Σημειώνεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελείτο από τουλάχιστον τέσσερα γκαζάκια, που ήταν δεμένα σε μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, οι δράστες έμειναν στον χώρο περίπου τρία λεπτά. Φορούσαν μάσκες full face και γάντια, ενώ ένας εξ αυτών κρατούσε μια σακούλα από ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο, στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Επίθεση στον Real: Οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Τότε, οι κάμερες του κτιριακού συγκροτήματος, όπου στεγάζεται το Real Group, καταγράφουν τους δύο δράστες να φτάνουν στο σημείο, μέσω της οδού Αριστοτέλους, η οποία είναι κάθετη στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι κουκουλοφόροι ανεβαίνουν στην πεζογέφυρα που ξεκινά από το πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους και καταλήγει στο κτίριο. Ένας από τους δράστες σκύβει γρήγορα το κεφάλι του, την ώρα που πλησιάζει στο σημείο όπου βρίσκεται η μία κάμερα, κάνοντας μάλιστα νόημα και στον συνεργό του, προκειμένου να προφυλαχθεί και αυτός.

Οι δράστες κατοπτεύουν τον χώρο και πηγαίνουν αμέσως στην μπροστινή πλευρά του κτιρίου, δηλαδή επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Εκεί υπάρχουν δύο ανελκυστήρες.

Μπαίνουν μέσα στο ένα ασανσέρ και προσπαθούν να το ενεργοποιήσουν, όμως δεν τα καταφέρνουν. Στη συνέχεια, βγαίνουν έξω, ελέγχουν ξανά τον χώρο και πηγαίνουν αμέσως στο άλλο ασανσέρ. Ο ένας δράστης φαίνεται να πατά τα κουμπιά που βρίσκονται έξω από τη θύρα, ενώ μετά μπαίνουν και οι δύο μέσα στην καμπίνα, μήπως βρουν τρόπο να το ξεμπλοκάρουν. Για δεύτερη φορά αποτυγχάνουν.

Όταν τα αρχικά τους σχέδια ναυαγούν, κατευθύνονται προς την κεντρική είσοδο του Real Group. Ανεβαίνουν τα σκαλιά και φτάνουν μπροστά στη θωρακισμένη πόρτα του κτιρίου.

Ο άνδρας, που κρατά την σακούλα από το ζαχαροπλαστείο, βγάζει από μέσα τον εκρηκτικό μηχανισμό, τον αφήνει μπροστά στην πόρτα και ανάβει το φιτίλι. Ο άλλος, που βρίσκεται ακριβώς από πίσω του, διπλώνει τη σακούλα, για να την πάρουν μαζί τους, ίσως γιατί πάνω της υπάρχουν αποτυπώματα. Η ώρα είναι 03:03:34.

Οι δράστες κατεβαίνουν γρήγορα τις σκάλες της εισόδου και διαφεύγουν μέσω της οδού Παρνασσού, τον άλλο παράπλευρο δρόμο, στον οποίο έχει πρόσβαση το κτιριακό συγκρότημα και που επίσης είναι κάθετος στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Η φωτιά εν τω μεταξύ αρχίζει να καίει και τα γκαζάκια σκάνε. Σημειώνονται εκρήξεις και, μέσα σε τρία λεπτά, οι φλόγες πλέον έχουν φουντώσει.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες