«Μάχη» με τις λάσπες και τον χρόνο για τους κατοίκους στα «Νησιά» Πευκοφύτου (Βίντεο-Εικόνες)

Τους τόνους από πέτρες και λάσπες που άφησε πίσω της το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας την περασμένη Παρασκευή, προσπαθούν να απομακρύνουν οι κάτοικοι του οικισμού «Νησιά» στο Πευκόφυτο, με τα χέρια, φτυάρια και μηχανήματα.
Η καταστροφή που υπέστη η περιοχή είναι τεράστια, ενώ είναι ενδεικτικό πως ο όγκος των υδάτων και τα φερτά υλικά, άλλαξαν την μορφολογία του εδάφους.
Σπίτια πλημμύρισαν, λάσπες κάλυψαν κάθε σπιθαμή, ενώ οι απώλειες σε ζώα, θερμοκήπια και αγροτικές εκτάσεις είναι ανυπολόγιστες.
Όπως φαίνεται και στα βίντεο από την κάμερα του lawandorder.gr στην περιοχή, μέχρι και σήμερα, έξι ημέρες μετά την κακοκαιρία, συνεχίζουν να υπάρχουν αυτοκίνητα θαμένα κάτω από τόνους λάσπης.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την αδράνεια που επέδειξαν οι αρχές τις πρώτες ημέρες και κάνουν έκκληση ακόμη και σήμερα στην πολιτεία, να συνδράμει με μηχανήματα ώστε να ανοίξει ένα υποτυπώδες πέρασμα για τα οχήματα, ώστε να αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση προς το Μουζάκι.
Την ίδια στιγμή ανησυχούν και για μια ενδεχόμενη νέα νεροποντή που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς είναι «ανοχύρωτοι» και πλήρως εκτεθειμένοι.
Παράλληλα άκαρπες παραμένουν μέχρι και αυτή την στιγμή οι έρευνες των διασωστών της ΕΜΑΚ, για τον εντοπισμό της άτυχης 43χρονης γυναίκας που αγνοείται στο Μουζάκι.
Οι συγγενείς της κάνουν έκκληση για βοήθεια και εθελοντές και θέλουν να ελπίζουν πως ο άνθρωπος τους βρίσκεται εν ζωή.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες