Τουρκικά F-16 θα έρθουν στην Ελλάδα για άσκηση του ΝΑΤΟ

Τα πολεμικά αεροσκάφη F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας θα μεταφερθούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της άσκησης NATO Tiger Meet 2022.
Τo Τiger Meet, το οποίο είναι μεταξύ των προγραμματισμένων ασκήσεων του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ελλάδα. Η βάση της άσκησης θα είναι η αεροπορική βάση του Αράξου στη δυτική Ελλάδα.
Ο 192ος στόλος Kaplan που σταθμεύει στο Balkesir θα συμμετάσχει στην άσκηση από την Τουρκία. Η 192η Μοίρα διαθέτει πολεμικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon Block 50.
Από την Τουρκία θα μετάσχει η 192 μοίρα (Τίγρης) που εδρεύει στο Μπαλικεσίρ. Η 192 μοίρα διαθέτει αεροσκάφη F-16 Falcon Block 50.
Επισημαίνουν, μάλιστα, πως έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι η Τουρκία παίρνει μέρος εμπράκτως στην άσκηση, τόσο από τη σκοπιά της διεξαγωγής της στην Ελλάδα, όσο και από το γεγονός ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου δεν μετείχε ιδιαίτερα σε διεθνείς ασκήσεις.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν:
F-16 Fighting Falcon, HH.101 Caesar, HH.212, Rafale M, F/A-18C/D Hornet, Rafale B/C, Tornado IDS & ECR, E-3A Sentry, Mi-24 Hind, EF-2000 και οι πλατφόρμες Eurofighter, EF-18+ Hornet, JAS-39 Gripen και E-2C Hawkeye.
Οι άλλες χώρες
Οι υπόλοιπες χώρες που μετέχουν είναι: Βέλγιο, Ιταλία, Ελλάδα, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Ισπανία και Πολωνία. Ως παρατηρητές θα μετάσχουν η Ολλανδία και η Αυστρία.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες